Tot a punt per al primer ple telemàtic de la història de Calella

Els membres del Govern i de l’oposició a l’Ajuntament de Calella han fet les proves per garantir que el Ple Municipal d’aquest dijous es podrà desenvolupar amb normalitat per via telemàtica. Cadascun dels 17 regidors, a més dels tècnics que els assisteixen, es connectaran a una aplicació que permet fer videoconferències de més d’un usuari. És la fórmula que s’ha trobat per poder reprendre l’activitat plenària tot i les restriccions que imposa la situació de confinament, i que impedeix celebrar-la a la sala de plens de l’edifici consistorial per una qüestió d’espai. La sessió arrencarà a les 18.30h i es podrà seguir per Ràdio Calella TV.

En l’ordre del dia hi figura la proposta per habilitar la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell per a les sessions plenàries. Un espai que ofereix les mides necessàries si la situació es perllonga i se’n vol recuperar el caràcter presencial.

En l’àrea d’Hisenda, es proposa modificar el calendari fiscal d’aquest exercici del 2020 i el que fixa els periodes en què queden suspeses les llicències d’obres a Calella.

També es debatran un total de cinc mocions. JxCalella, PSC i CeC demanen l’acord del ple per demanar a l’Estat que modifiqui la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera per permetre als ajuntaments destinar romanent a la reconstrucció post coronavirus. Els partits del Govern Municipal (JxCalella i PSC) plantegen la creació del Consell Municipal de les Dones i LGTBI+. La tercera moció, presentada en solitari per CeC, va dirigida a elaborar un Pla de reconstrucció social i econòmica de la ciutat; mentre que la CUP planteja que es faci un estudi per habilitar nous espais per a la celebració d’enterraments laics. Des de Cs s’ha registrat una moció de suport a tots els treballadors que lluiten, en primera línia, contra la Covid-19.

La sessió ordinària del Ple Municipal acabarà amb el torn obert de precs i preguntes de la ciutadania. L’Ajuntament ha habilitat l’adreça de correu electrònic precsipreguntes@calella.cat perquè es puguin fer arribar i siguin ateses pels membres del Govern Municipal. El termini màxim es fins aquest dijous 7 de maig a les 12h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *