El Govern rectifica i anuncia que anul·larà per decret les multes errònies de la càmera de Sant Joan

WhatsApp Image 2020-03-03 at 14.32.33

L’Ajuntament de Calella anul·larà per decret totes les multes que la càmera de Sant Joan amb Bruguera va posar, de manera errònia, entre el 2 i el 28 de gener. Ho ha anunciat aquest matí el tinent d’Alcaldia de Mobilitat, Josep Torres, al programa La Ciutat, dies després d’informar en sessió plenària que havien de ser els mateixos afectats els que presentessin la reclamació oportuna a la Policia Local. El Govern Municipal rectifica després d’haver estudiat la situació i avaluat les possibilitats de reparació de l’error que, segons ha reiterat Torres, es deu a un desajust en el sistema horari que regula la càmera en qüestió, que es va endarrerir una hora sense que l’empresa de manteniment hagi pogut esbrinar per quin motiu. S’està repassant una per una les multes que es van tramitar durant aquest període de temps per iniciar l’anul·lació i per informar a les persones afectades. Hores d’ara es desconeix el volum de sancions que s’hauran de retirar i abonar, en el cas que s’haguessin pagat.

El tinent d’Alcaldia de Mobilitat ha iniciat la seva intervenció al programa La Ciutat demanant disculpes a les persones afectades.

Demanar disculpes a les persones que han rebut la multa de manera errònia. No és agradable rebre una multa sense tenir consciència d’haver fet alguna cosa malament. Per tant, les més sinceres disculpes per part de la regidoria i el Govern de la ciutat.

L’anunci que ha fet Torres és que es signarà un decret pel qual queden anul·lades totes les multes que es van posar als conductors que circulaven per Sant Joan en horari permès, entre el 2 i el 28 de gener. Ha explicat que quan se’l va interpel·lar sobre això en la sessió plenària de la setmana passada tot just havien recollit la informació i encara no havien tingut temps d’avaluar la millor opció per corregir l’error.

Farem un decret des de la Regidoria explicant què ha passat i naturalment anul·lant totes les multes. Les persones no hauran de fer l’al·legació, sinó que rebran una carta en què se’ls informa que queda anul·lada (…) Sabem que algú ha pagat la multa, i els diners se li retornaran (…) Quan m’ho pregunten al ple dic el que sé, no puc dir més. El divendres vam continuar treballant i dilluns, amb l’alcaldessa, vam prendre la decisió.

Es va tenir constància del desajust horari de la càmera a finals de febrer, segons ha confirmat Torres, sense marge ja de tirar enrere les multes que ja s’havien tramitat.

Vam adonar-nos en rebre les primeres reclamacions de conductors que ens asseguraven que havien circulat en horari permès però els havien multat. I això ens va portar a comprovar que la càmera tenia una hora de més (…) Fins a finals de febrer no vam tenir la constatació que això va passar del 2 al 28 de febrer (…) Ja no erem a temps d’anul·lar d’ofici les multes, evitant que entressin al sistema de cobrament.

S’està revisant multa per multa totes que es van tramitar durant aquest període de gairebé un mes per determinar la quantitat de persones afectades per l’error de sistema de la càmera.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *