El grup d’escindits de Podem Calella vol sol·licitar al partit crear un nou cercle a la ciutat

La divisió del partit morat a Calella és un fet. Membres del cercle inicial de Podem Calella han iniciat el procés per crear-ne un de nou, al·legant desavinences profundes i irreconciliables amb l’equip del secretari general, Antonio Peralta. Esperen que el partit accepti la seva petició, tot i que membres destacats com ara el diputat Albano Dante Fachín ha avalat a través de les xarxes els arguments de Podem Calella, que s’erigeix com l’única veu autoritzada del partit a la ciutat.

Demà divendres faran la segona assemblea al local de Gent de Barri de Pequín i confirmada tenen l’assistència de, com a míni, sis persones afiliades a Podem. Són alguns dels requisits per iniciar el procés de validació del cercle que demanda el grup escindit de Podem Calella, entre els quals hi ha una de les fundadores del partit.

Diuen que d’aquesta manera es tindrà el grup de militants actius i treballant pel poble, i no aturats per discrepàncies amb el cercle oficial. Blas Pérez i Ernesto Galán han explicat a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV que la gestió i les males formes de l’equip d’Antonio Peralta ha estat el detonant de la divisió del partit.

“Volem debat polític, no imposicions. Aquesta és la diferència que hi haurà entre uns i altres. No som un partit jerarquitzat, sinó que les bases han de dir als dirigents què volen i no al contrari com fan ells. Ens han bloquejat i eliminat, no ens han convocat a les assemblees…; davant d’això, no ens veiem capaços de seguir treballant amb ells”, ha relatat Ernesto Galán.

El grup lamenta que el partit no hagi fet gestions per resoldre el conflicte –del qual en tenia constància la comissió de garanties de Catalunya– i que això hagi desencadenat en l’escissió actual.

S’admet que l’escenari actual no és el més favorable per al partit però assenyalen interessos particulars darrera la gestió que fan els membres del cercle oficial. “Hi ha qui necessita l’oficialitat per apoderar-se del cercle i, en cas d’eleccions, presentar-se únicament ells”, apunta Galán. “Si el partit no dóna una solució no ens queda altra cosa que seguir treballant dins les nostres possibilitats. Això no beneficia a ningú, però nosaltres no estem en contra del partit, sinó de les conductes d’alguns membres que estan realitzant aquestes pràctiques”, ha afegit.

El grup d’escindits esperen que el nou cercle sigui un estímul perquè Podem Calella esdevingui una organització potent al municipi.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *