El projecte de millora de la Plaça Catalunya que defensen els veïns

plaça catalunya

Els Companys i Simpatitzants de la Plaça Catalunya han començat a fer campanya per explicar el projecte que han presentat al Pressupost Participatiu del 2016. Han creat una pàgina al Facebook on detallen les actuacions que s’hi han inclòs, i que tenen per objectiu embellir el sortidor d’aigua i l’entorn, dignificar l’espai i donar-li més vida. És un dels cinc projectes finalistes, que se sotmetran a votació popular a finals de setembre, durant els dies de la Festa Major de la Minerva.

La representat de l’associació veïnal, Concepció Gelmà, ha explicat les quatre actuacions incloses en el projecte finalista del Pressupost Participatiu del 2016. “L’enjardinat del sortidor, perquè està molt malament, i que posin més il·luminació, que n’hi ha però és poca i no sempre s’engega i això fa que la plaça es quedi fosca. També volem que canviïn la terra perquè fa molta pudor, i és que s’ha convertit en un pipi-can. A més, que es posin més bancs i es canviïn els que hi ha ara”, ha concretat.

Gelmà explica que amb aquesta intervenció es pretén que la Plaça Catalunya s’embelleixi, sigui un entorn amable i segur de trobada i passeig, i torni a tenir vida.

Els promotors no tenen quantificada la inversió necessària, però asseguren que el projecte recull les mancances que són compartides pel veïnat. No acabarien de coincidir del tot, ha explicat, amb el que l’Ajuntament de Calella va plantejar per als Participatius del 2015, que tenien un abast més gran i especialment urbanístic.

“La gent està animada i molts dels que s’han afegit a la pàgina que hem obert al Facebook diuen que ens votarà”, ha comentat Gelmà sobre l’acceptació que té, pel moment, el seu projecte.

El projecte de millora de la Plaça Catalunya es disputa la inversió reservada de 90.000 euros amb altres quatre propostes. Són l’arranjament de la xarxa de recollida d’aigües pluvials de la plaça Bertomeu Barceló, la millora de les instal·lacions del Camp de Futbol de Mar, la senyalització de zones i espècies de valor mediambiental, i la creació d’una zona de jocs infantils d’aventura al Parc Dalmau.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat