Els hotels de Calella es posen a disposició de la sanitat pública

Aquest dimarts, tots els establiments d’allotjament de Calella han quedat buits, sense clients, atenent a les indicacions de les autoritats sanitàries davant l’actual context d’emergència pel contagi del COVID-19. Els seus propietaris els han ofert a la sanitat pública perquè, en cas de col·lapse de les instal·lacions hospitalàries, s’hi puguin acollir malalts lleus. A Madrid, la comunitat que concentra més casos, ho hauran de fer per ordre governamental si és necessari; a Barcelona es posaran a disposició a partir de l’1 d’abril, segons ha anunciat el gremi.

Calella acull l’hospital comarcal de l’Alt Maresme, sense dubte un dels punts més sensibles de tota aquesta emergència sanitària pel coronavirus que, en funció de com evolucioni la corba de contagis, podria arribar a la saturació. En el fons, aquesta és la lluita a la que s’enfronta el conjunt de la població: trencar la cadena de contagis per no desbordar el sistema sanitari.

Amb tot, sis hotels, un càmping i un alberg, han anunciat que posaran la seva infraestructura a disposició de les autoritats sanitàries en cas que sigui necessari, tal com ha explicat el portaveu del Govern, Josep Torres, qui els ha agraït el gest en declaracions a Ràdio Calella TV.

Demostra el tarannà de la gent, dels hotelers. Ells creuen que tenen instal·lacions que poden fer servei, i anuncien que les posen a disposició de l’hospital. Només podem donar les gràcies.

Torres ha fet extensiu l’agraïment a la majoria de l’empresarial local que va atendre la crida de l’alcaldessa de paralitzar l’activitat. Celebra que hi hagi consciència col·lectiva sobre la importància de confinar la població per trencar la cadena de contagis i que, per això, els empresaris hagin decidit tancar temporalment el negoci i d’aquesta manera evitar que despatxos i comerços, entre d’altres, es converteixin en un punt de propagació del coronavirus.

En general, el portaveu del Govern assegura que la resposta del conjunt de la ciutadania ha estat exemplar i, mostra d’això, és que la Policia Local no ha hagut d’intervenir per fer complir l’Estat d’Alarma.

S’ha hagut de fer alguna observació però poca cosa. Bàsicament els primers dies, perquè hi havia alguna confusió perquè, lògicament, la situació ens ha superat a tots. Però de manera general la població ha respost de manera excel·lent.

Josep Torres també ha posat de relleu la predisposició del personal de Gestvia que, des de divendres passat, està fent tasques de suport a la Policia Local donant informació i fent pedagogia sobre els riscos de sortir al carrer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *