Els joves presentaran i votaran demà les seves propostes del pressupost participatiu

Assemblea de Joves, arxiu

L’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Calella ha rebut 33 propostes per al pressupost participatiu d’aquest 2016 tot i que 5 d’aquestes s’han descartat per no complir amb algun dels requisits que marquen les bases d’aquesta iniciativa.

Els impulsors dels diferents projectes, finalment 28, tindran l’oportunitat de fer demà divendres una presentació pública de la seva proposta a la sala d’actes de l’Ajuntament Vell. El requisit perquè entri a la votació és que els impulsors del projecte han d’assistir a l’assemblea, tal i com explica la tècnica de Joventut, Mariona Grau.

Un cop coneguts els detalls de cada projecte es passarà a la votació. Mariona Grau considera que l’èxit d’aquest any es deu sobretot a què els tallers previs que es fan a les escoles han funcionat molt bé i els estudiants s’hi han implicat.

Les propostes són molt variades i n’hi ha des de l’organització de festes i festivals de joventut fins a altres com un projecte comunitari per l’elaboració d’un protocol contra les agressions sexistes a la Festa Major de Calella.
L’àmbit laboral és un altre dels aspectes que preocupa als joves ja que s’han presentat tres propostes sobre aquesta temàtica. Totes passen per la creació d’un espai web on s’hi recullin les ofertes laborals disponibles per aquest col·lectiu i on hi hagi orientació i consells a l’hora de trobar feina.

Recordem que l’Ajuntament destina 10.000 euros per als pressupostos participatius de Joventut. Hi ha dos grups, el 2 per als joves d’entre 21 i 31 anys i el grup 1 per als de 15 a 20 anys. Per a cada grup s’hi destinen 5.000 euros.

Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb Mariona Grau.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *