Els treballadors de l’Hospital preocupats pel col·lapse que ha tornat a causar l’epidèmia de la grip

Tot i el reforç de personal i del nombre de llits per atendre les urgències per l’epidèmia de la grip, l’Hospital Sant Jaume de Calella no ha pogut evitar moments de col·lapse. Una situació que es repeteix cada any i que preocupa als professionals sanitaris -que ho consideren un fet extremadament greu-, que reiteren l’alerta sobre la necessitat imperiosa de dimensionar les instal·lacions hospitalàries, construïdes fa 30 anys, a una població que constantment ha anat creixent.

La presidenta del Comitè d’Empresa, Maria Jové, ha dit que, com els pacients, també els professionals sanitaris viuen amb preocupació i angoixa els pics d’hores d’espera per atendre als malalts que acudeixen al servei d’Urgències. Diu que es neguen a considerar-ho un fet “normal”, malgrat es repeteixi cada any.

“Els treballadors no ho volen ni assumir ni veure com a normal. Arriba un moment que això provoca esgotament i cansament perquè veus la situació dels pacients, el temps d’espera. Tot plegat ens provoca una mica d’angoixa, com a l’usuari i a la seva família (…) És una situació extremadament greu perquè la saturació es va perllongant en el temps”, ha afirmat Jové.

El Comitè d’Empresa exposa que aquestes èpoques en què el servei es posa en més tensió fa aflorar l’infrafinançament històric que pateix el centre, i sobre el qual tenen reivindicacions concretes. Dirigides bàsicament a millorar i adequar l’estructura hospitalària a la població del seu àmbit. En aquest sentit, la representant dels treballadors diu desconèixer els plans concrets de l’exconseller de Salut per ampliar el centre que va revelar a principis de setmana l’alcaldessa de Calella. Es remet al que els va comentar Toni Comín en la visita que va fer el març passat: “Ens va dir que l’hospital ha de tenir un futur com a entitat, com Corporació de Salut del Maresme i la Selva, i que això implicava un projecte de millora d’estructura amb la inversió, però tenir constància que això seria el novembre o el desembre, no (…) Estem en un centre amb una estructura obsoleta, pels treballadors i els usuaris, i entenem que necessitem un nou hospital. I això no és res nou, ve de l’època de la consellera Geli, que ja va venir a posar ‘una primera pedra’».

En relació a aquestes declaracions, la presidenta del Comitè d’Empresa ha dit que ho posaran de manifest i ho defensaran quan torni a haver-hi Govern a la Generalitat de Catalunya.

També s’ha referit a les relacions que tenen amb el nou director gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que va accedir al càrrec a principis de setembre passat. “Tot just està formant el seu equip directiu i tot plegat és una novetat. De moment, i com a presidenta del Comitè d’Empresa, hem trobat moments de trobar-nos i de moment les relacions són cordials, correctes i educades”, ha dit Jové.

Iñaki Garcia Bernis va rellevar Núria Constants a la gerència de l’organisme sanitari, amb qui els representants sindicals tenien unes relacions com a mínim poc fluïdes.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Maria Jové, presidenta del Comitè d’Empresa de l’Hospital Sant Jaume de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *