Els veïns de la Plaça Catalunya es queixen de la fortor que provoquen els pixats dels gossos

plaça catalunya00000000

L’incivisme és el principal causant dels problemes dels que es queixen els veïns de la Plaça Catalunya. Per exemple, els orins dels gossos que s’hi porten a passejar i que els propietaris no ruixen amb aigua per dissoldre’n l’olor i l’efecte corrosiu. Tant és així que s’han hagut de canviar alguns fanals perquè tenien la base erosionada. La presidenta de l’associació de Companys i Simpatitzants de la Plaça Catalunya, Concepció Gelmà, ha cridat a tots els calellencs i calellenques a tenir una actitud respectuosa a l’espai públic.

Els pixats dels animals s’ha convertit en un greu problema a la Plaça Catalunya, que és una de les poques de Calella que conserva el tractament superficial de sorra. La presidenta de l’associació de veïns, Concepció Gelmà, ha arribat a assegurar que la pudor fa tirar enrere i es queixa que molts propietaris no les dilueixen amb aigua.

La plaça fa molta pudor, i en segons quines èpoques encara més. Quan demanem a l’Ajuntament que posi un producte que ho combat, ho fan però al cap d’uns dies deixa de fer efecte (…) Volem que la gent porti ampolles d’aigua i ruixin els pixats. S’ha de matxacar molt, com també ho fem nosaltres.

Gelmà diu que els problemes de pudor s’agreugen a la zona que dona al carrer Bruguera, que és molt ombrívola i on, fins i tot, hi ha aparegut verdet després de les últimes pluges.

Però a la Plaça Catalunya hi ha una altra lluita relativa a l’incivisme. Els animals, cada cop menys, i la canalla que puja a la zona enjardinada central, on hi ha el sortidor, i ho fan malbé. Continuen reclamant a l’Ajuntament de Calella que s’hi posi un tancat com el que hi havia abans de la remodelació.

La tanca encara no l’han posat, posen pegues tot i que abans hi era. Però hem aconseguit que els gossos no pugin fins al sortidor, però la canalla segueix (…) Com a mínim, s’aturaria bona part. Sempre hi ha els que ho fan hi hagi o no barana.

El tercer front obert quant a l’incivisme són els continuats atacs al pal on hi oneja la bandera estelada. Ha explicat Concepció Gelmà que els veïns es queixen de la destrossa i del cost que té per a l’Ajuntament de Calella.

Ja no és un tema d’idees, estan fent malbé mobiliari urbà. Si volen treure l’estelada que ho facin, si no la reposa l’Ajuntament ho farem nosaltres, però no han de fer malbé una cosa de tots.

La presidenta de Companys i Simpatitzants de la Plaça Catalunya celebra la represa de les obres a l’antiga Pensió Artiola, on s’hi obrirà un hotel-aparthotel de tres estrelles, amb dos locals a la planta baixa. Confia que la recuperació de l’activitat turística a l’entorn de la plaça li donarà vida i més diamisme, i acabarà amb els problemes de brutícia que hi havia a l’edifici abandonat.

Els coloms niaven i dormien allà, i amb les obres han desaparegut (…) Ens donarà més vida perquè des que van tancar els hotels, la plaça està molt morta.

La nova propietat de l’immoble estan fent-hi una rehabilitació estructural per convertir-lo en un hotel-apartament de 25 estances de tres estrelles de categoria. A la planta baixa hi haurà dos locals, un destinat a un restaurant-pizzeria i l’altre un bar esportiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat