Esquerra, Calella en Comú i la CUP valoren la reunió amb el Govern sobre la querella de la Fiscalia

Imatge d’arxiu

L’impacte de la notícia sobre la querella que la Fiscalia ha presentat contra Candini i dues persones que van treballar per l’àrea de Comunicació va motivar que ahir se celebrés, de forma extraordinària, una reunió de la Junta de Portaveus. Va ser a petició i per iniciativa d’Esquerra Republicana, que avui ha emès un comunicat en què posa de relleu el dret a la presumpció d’innocència, en la línia del que també han expressat els portaveus de Calella en Comú i la CUP, que han intervingut aquest matí al programa La Ciutat. De la seva banda, Cs s’ha emplaçat a fer-ne una valoració en les pròximes hores, després que l’agrupació local s’hagi reunit.

Esquerra, que va demanar la reunió a la que hi van assistir tots els partits de l’Ajuntament de Calella, ha emès un comunicat en què, en primer lloc, demana que es respecti la presumpció d’innocència de totes les persones querellades per la Fiscalia pels suposats delictes de prevaricació, malversació de fons públics i falsedat documental per les contractacions de la campanya publicitària turística és Calella.

En l’escrit, els republicans valoren que el Govern Municipal es comprometés a facilitar tota la informació sobre el cas. A tot això, Esquerra va aprofitar la reunió per traslladar la “preocupació per les males praxis que detalla la querella” i que –afegeix el comunicat– “ja s’havien exposat en anteriors ocasions”. El partit recorda que des d’un primer moment van manifestar que no compartien la gestió ni el plantejament de la iniciativa promocional encarregada a l’empresa Vitamine. Conclou amb un oferiment cap al Govern per “treballar per la ciutat seguint sempre els criteris de transparència, equilibri en la gestió dels recursos i promoure el treball amb professionals de proximitat en igualtat de condicions”. A tot això, Esquerra denuncia que les limitacions pressupostàries que imposa l’Estat dificulta que les administracions puguin donar resposta a totes les necessitats de la ciutat.

El portaveu de Calella en Comú, Sebastián Tejada, ha criticat la postura que ha pres l’equip de Govern Municipal davant la querella de Fiscalia, retraient que se li hagi volgut treure importància. Amb tot, Tejada ha assenyalat que és un error encadenar contractes a través d’autònoms per feines estructurals i insta a l’executiu a buscar noves fórmules de treball que s’ajustin dins la legalitat.

En la reunió ja vaig percebre des del primer moment que l’equip de Govern treia importància a la situació. (…) El que hem de fer ara és buscar noves fórmules de treball que s’ajustin a la legalitat. El que no ens sembla correcte és sortir-nos de la normativa i encadenar contractes d’autònoms per un treball estructural. Ara està sota instrucció el cas i tocarà reflexionar d’aquí un temps.

No obstant això, el portaveu de Calella en Comú ha tornat ha demanar aquest matí que es respecti la presumpció d’innocència i la intimitat de tots els querellats, en la línia de la nota de premsa que van fer arribar als mitjans l’endemà de conèixer-se la notícia.

A continuació es pot recuperar íntegrament l’entrevista a Sebastián Tejada al programa La Ciutat.

La CUP ha exposat que la reunió de la junta de Portaveus no els va permetre esvair els dubtes i preocupacions sorgides arran de la notícia de dilluns perquè, segons ha explicat Núria Freixas, el Govern els va assegurar que no tenien informació. La portaveu de la formació ha mostrat la seva preocupació pel calat dels fets que es relaten en l’escrit de Fiscalia.

Els fets [que denuncia la Fiscalia] són molt greus però de moment presumpció d’innocència. La junta va ser a petició de l’oposició i des del Govern se’ns va explicar que encara no havien rebut cap informació oficial i que, en tot cas, se’ns facilitaria.

Des de la CUP també s’ha recordat que van mostrar-se contraris a l’encàrrec de la campanya perquè obria una nova línia promocional –sota l’eslògan és Calella– que no consideraven necessària. “Moralment no era correcte, legalment, veurem què passa”, ha conclòs Freixas.

A continuació es pot recuperar íntegrament l’entrevista a Núria Freixas al programa La Ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *