Estebanell (Rancho Bonanza): “Hem fet màgia aquests dos mesos per poder seguir endavant”

cavall

Des de fa gairebé dos mesos el Rancho Bonanza, igual que moltes hípiques del territori català, va tancar les seves instal·lacions aturant tota la seva activitat econòmica. La crisi del coronavirus amenaça de ple els centres eqüestres, i és que per més que es paralitzi tot, els cavalls segueixen tenint uns necessitats com qualsevol ésser humà. El Rancho Bonanza abans de la pandèmia tenia 16 cavalls, ara dos mesos més tard ha hagut de donar un per falta de recursos econòmics. I és que des del sector avisen que “un cavall no és un objecte, és un animal que necessita una activitat i unes cures diàries”.

El Rancho no té activitat des del passat 13 de març, però els cavalls sí que mengen cada dia i la manutenció dels animals pots ascendir més enllà dels 3.000 euros mensuals. Però tot no són males notícies, i és que en els moments durs aflora la solidaritat del poble. El gerent del Rancho Bonanza, Gerard Estebanell, assegura que han tingut donacions durant aquests dos mesos de clients, i inclús s’han apadrinat alguns cavalls. Unes accions que els han ajudat per seguir endavant.

He hagut de fer màgia perquè ha sigut molt dur, fins al punt que he hagut donat un cavall a una finca de Sant Pol. La gran sort que he tingut és que vaig fer una compra gran de pinso abans de la pandèmia i que molts clients m’han enviat donacions. A més han apadrinat a Cavalls i han seguit pagant mensualment. Gràcies a això hem pogut seguir endavant.

Encara no se sap quan l’hípica podrà reprendre l’activitat, Estebanell assegura que de moment no ha rebut cap indicació per part de la Federació. Això si, qui tingui un cavall en propietat o apadrinat ja pot pujar per anar a visitar-lo, sempre que es tingui el permís certificat de la Federació.

Qui tingui un cavall apadrinat o en propietat, pot pujar per veure’l i muntar. A més, em va molt bé perquè així m’ajuden a cuidar-los i alimentar-los. Hi ha un paper de la Federació que certifica que es poden desplaçar per visitar l’hípica.

A l’espera de poder tornar a fer classes i tenir ingressos, el Rancho Bonanza ha intentat contactar amb l’Ajuntament per demanar algun tipus d’ajut, però Estebanell assegura que des del consistori es remeten a informar que de moment no tenen establertes mesures concretes per a empreses.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat