La Cooperativa l’Amistat no tornarà a repartir vals de compra entre els seus associats

Enric Vives (vicepresident) i Joan Pagès (president) als estudis de Ràdio Calella TV
Enric Vives (vicepresident) i Joan Pagès (president) als estudis de Ràdio Calella TV

La llei catalana de cooperatives de consum impedeix que es reparteixin diners entre els associats perquè aquestes organitzacions tenen per objectiu el proveïment de béns o serveis en les millors condicions possibles. La Cooperativa l’Amistat, que es regeix per aquest marc legal, i després de rebre indicacions dels seus assessors, ha pres la decisió de no tornar a repartir diners en forma de vals de compra entre els seus socis i sòcies. Ho feia dos cops l’any, el juny i el desembre. La nova junta de l’entitat ha explicat aquest matí al programa La Ciutat que ho compensaran augmentant la cartera de serveis.

Tenir el carnet de la Cooperativa l’Amistat serà beneficiós a l’hora  d’accedir a diferents serveis que no seran gratuïts sinó de copagament, però a preus molt econòmics. Alguns, pràcticament simbòlics.

President i vicepresident de l’entitat han visitat aquest matí els estudis de Ràdio Calella TV per explicar aquest canvi, efectiu des d’aquest 2022, i del qual se n’ha informat a tota la massa social. Joan Pagès exposa que s’ha de fer un canvi de xip.

Hem de canviar de xip. Si els socis cobraven diners, a partir d’ara, els beneficis es tindran per consum de serveis. Aquest és el canvi que hi haurà.

La junta es remet a la llei catalana de cooperatives de consum que estableix que la filosofia d’aquestes organitzacions es basa en l’intercanvi de productes i serveis; i prohibeix el repartiment de diners entre les persones que en formen part.

En l’última circular es va demanar als socis i sòcies que fessin propostes i suggeriments.

La llei de cooperatives ens permet oferir serveis culturals, ara tenim cursos de català i anglès gratuïts; serveis de caire social, que ens obre un ventall molt ampli amb, per exemple, assistència domiciliària de copagament; serveis terapèutics, com el podòleg o el barber; o fins i tot d’oci, amb l’organització de viatges i sortides.

La Cooperativa l’Amistat compta actualment amb uns 700 socis i sòcies, amb títols que s’hereden. I no en volen més per tal que continuï sent atractiu formar-ne part. Per això, han fixat en 1.400 euros l’aportació inicial per inscriure’s. Quant a les finances de l’entitat, i després d’haver resolt el conflicte amb l’antic llogater de la cafeteria del carrer Església, Pagès i Vives han explicat que estan tranquils. És gràcies als ingressos que reben per l’explotació dels sis locals que tenen en propietat.

La nova junta es defineix de continuïsta perquè s’hi mantenen sis dels vuit membres i, alhora, comparteix els “objectius i il·lusions” de la presidència Josep Gibert. Es va votar en l’assemblea general extraordinària del passat 19 de desembre.

Quan van rebre l’encàrrec de formar junta ja teníem els càrrecs repartits perquè n’havíem estat parlant entre nosaltres. Un servidor com a president, Enric Vives, vicepresident; Josep Oliva, secretari; Josep Puig, tresorer; i Pilar Llacuna i Quirze Estragué, com a vocals. Hi ha dues incorporacions noves, Mònica Pascual i Joan Bantí, per substituir els que ja no hi són. Són dues incorporacions de molt valor.

Josep Gibert va poder donar el testimoni a Joan Pagès en l’assemblea extraordinària del desembre, en la qual els socis i sòcies van recordar Josep Costa, mort el passat mes d’octubre. Tal com va avançar Ràdio Calella TV, la Cooperativa l’Amistat l’homenatjarà posant el seu nom a la sala d’exposicions del carrer Amadeu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *