La biblioteca serà col·legi electoral pel referèndum enlloc de l’Ajuntament Vell, que està en obres

Ciutadans apropant-se al punt d’informació sobre el referèndum

Es podrà votar com sempre. Aquesta ha estat la màxima dels organitzadors del referèndum d’independència, que transmeten així la informació que per canals oficials ha estat impedida. En base a això, a Calella hi haurà quatre col·legis electorals, en funcionament entre les 9 del matí i les 8 del vespre, amb un únic canvi. L’Ajuntament Vell està en obres –per a la futura obertura de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC)–, i l’espai de votacions es traslladarà uns metres més enllà, a la mateixa plaça de l’Ajuntament.

Així ho estan explicant els voluntaris que aquests dies estan al punt d’informació que funciona a la plaça de l’Ajuntament. Les obres a l’edifici de l’antic consistori fan que els que hi acudeixen normalment per anar a votar, s’hagin de desplaçar fins a la Biblioteca Municipal de Can Salvador de la Plaça. Un edifici propietat de l’Ajuntament de Calella.

Ho ha explicat Jaume Planas, voluntari d’Òmnium Montnegre, una de les entitats que s’integren a la plataforma Fem pinya pel sí a Calella que ha muntat parada informativa a la plaça de l’Ajuntament. “Els col·legis són els mateixos de sempre, només amb la variació que l’Ajuntament Vell està en obres i s’hauran de desplaçar a la biblioteca. En tot cas, la gent que tingui problemes per entrar a les webs amb informació sobre el referèndum, pot venir aquí i li facilitem”, ha comentat Planas.

I una de les principals inquietuds dels ciutadans que se’ls apropen és què passarà amb les paperetes. “Seguint les indicacions del Govern, les paperetes han d’estar a les meses electorals, que són les oficials. Si no és perquè hi ha notícies d’última hora, sobretot que no es posin les impreses de casa perquè poden ser nul·les”, ha advertit el voluntari d’Òmnium Montnegre.

El moviment independentista a Calella ha ampliat la tasca informativa amb altres dos punts: a la Cooperativa l’Amistat i a la Parròquia de Sant Joan Baptista, al barri de Poblenou. El centre de culte serà un dels col·legis electorals que hi haurà a Pineda de Mar, on l’Ajuntament no ha facilitat espais municipals perquè s’hi duguin a termes les votacions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *