La donació i la demanda d’òvuls en augment

La donació d’òvuls és un acte anònim, voluntari i altruista en el qual una dona jove es sotmet a un tractament d’estimulació ovàrica amb la finalitat de donar els seus òvuls a una altra dona que els necessita per aconseguir un embaràs. Aquest procés s’ha trobat en augment els darrers anys, ja que avui dia, més persones es plantegen la maternitat a partir dels 35 anys.

Tant en la població general com a Calella, s’ha notat un increment en la donació i demanda d’òvuls. Aquest és un procés indicat a aquelles pacients que, per raons diverses, no poden quedar embarassades. Ens ho explica la Dra. Cannizo, de fertilitat de Creu Groga.

Ho hem notat fins i tot en la població en general. Avui dia, les dones estan més informades. I a part també es plantege la vitrificació d’òvuls en el moment adequat. Així, si ara com ara no estic preparada per fer front a una maternitat, el dia de demà tinc els meus òvuls congelats per no dependre d’una donant.

S’utilitzen ovòcits capaços de donar lloc a un embrió evolutiu i sa. Les donants han de tenir de 18 a 35 anys i passar una prèvia selecció estricta que passa per tests psicològics, analítiques de sang, exàmens ginecològics, etc., diu Cannizo.

Normalment les dones que volen ser donant contacten amb nosaltres. Fan una primera entrevista on se’ls explica en què consisteix el procés, després tenen una entrevista mèdica, analítiques, test psicològic i, un cop s’obtenen tots els resultats es decideix si és apta o no.

Aquest procés no té conseqüències en la fertilitat posterior de les donants, però sí que pot generar certes molèsties al baix ventre i per això es recomana fer repòs durant 48 h. Per aquest motiu la donant rep una compensació econòmica per les molèsties derivades del procés de donació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *