La Fira de Calella i l’Alt Maresme obre monogràfic fent un “flashback” als inicis del turisme

cartell_fira_fons_web

La Fira de Calella i l’Alt Maresme encetarà quest 2015 un monogràfic dedicat al turisme que, al llarg dels pròxims quatre anys, desgranarà el que ha representat i l’impacte que ha tingut en Calella l’arribada de visitants. Portarà per títol “El nostre món és el món” i s’endinsarà en aquesta primera edició en els inicis del turisme, abraçant tota l’època que va dels anys 20 fins als anys 60. La mostra s’impregnarà d’un clar aire mariner, mirant molt directament a tota l’activitat que va derivar-se de la proximitat amb la platja i d’aquí en surt una de les principals novetats. La celebració de les Nits Marineres, amb actuacions d’accés gratuït dins el recinte firal, que s’acompanyaran de tastos gastronòmics per part d’establiments emblemàtics de la ciutat. S’inaugurarà el divendres 18 de setembre al migdia, amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, i es tancarà el diumenge 20 de setembre, per donar pas després a la Fira de la Gent Gran, que farà de pont entre la Fira i la Festa Major.

Després de quatre anys posant el focus a la geografia catalana, per posar de relleu la singularitat de territoris com l’Ebre o els Pirineus; la Fira de Calella i l’Alt Maresme, en la seva 35a edició, obre una nota etapa mirant al passat més recent de la ciutat i en una de les activitats econòmiques que més impacte ha tingut en la societat calellenca. El turisme centrarà el monogràfic “El nostre món és el món” -una de les frases que més utilitza l’alcaldessa Candini quan es refereix a la projecció turística que ha de tenir Calella-, i començarà rememorant com era la ciutat abans i després de l’arribada dels primers estiuejants.

La mostra contextualitzarà Calella en l’etapa compresa entre els anys 20 i els anys 60 de l’inici del turisme, amb un monogràfic composat per 10 estands i ubicat a la part central del Passeig de Manuel Puigvert.

Dos establiments emblemàtics de la ciutat, La Quadra i Ca l’Isard, reproduiran dins l’espai del monogràfic com eren els seus locals en aquests inicis; i s’encarregaran, alhora, d’oferir tastos gastronòmics quan es facin les nits temàtiques de la Fira de Calella i l’Alt Maresme. Aquesta és una de les principals novetats d’enguany. Cada vespre les portes del recinte firal s’obriran per assistir de forma gratuïta als espectacles i actuacions que es faran a l’escenari.

Divendres serà una Nit Marinera, amb la participació del grup d’havaneres femení Les Anxovetes i la cantant Rusó Sala. A la carpa dels Amics i Voluntaris de l’Hospital (AVAH) es faran degustacions d’anxoves solidàries, al preu d’1 euro, per gentilesa del productor d’Anxoves Nassari.

Per dissabte s’ha programat una Nit Ye-Yé, un espectacle audiovisual amb els ritmes dels anys 50, 60 i 70; amb l’objectiu de reviure el que eren els coneguts guateques.

La catarsi -ha dit l’alcaldessa en la presentació de la programació de la 35 a Fira de Calella i l’Alt Maresme- serà diumenge amb la Nit de Rumba amb la Troba Kung-Fú.

El complement perfecte al contingut del monogràfic li posaran, com és tradició, la zona d’entitats que permet mostrar la riquesa associativa de Calella i que elles s’expliquin i es donin a conèixer. De fet, dels 103 estands que ocuparan els 7.500 metres quadrats -sense comptar-hi la part comercial- 25 són per a les entitats. La resta, artesans, artesans alimentaris i estands d’organització i de caire institucional.

El recinte firal al Passeig Manuel Puigvert obrirà divendres 18 de setembre al matí però la inauguració oficial, a càrrec del Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, es farà al migdia. Tancarà portes el diumenge a la nit, però no se’n farà el desmuntatge per així permetre que tot el sector d’entitats locals continuï actiu fins a la celebració de la Festa Major de la Minerva, que serà el dimecres 23 de setembre. Per cobrir aquests dies, al passeig hi tindrà lloc la Fira de la Gent Gran:

L’Ajuntament de Calella signarà un conveni de col·laboració amb el Departament d’Empresa i Ocupació, del qual en depèn la Direcció General de Turisme, per al desenvolupament del monogràfic de les pròximes quatre edicions de la Fira de Calella i l’Alt Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *