La Fiscalia demana documentació sobre el projecte constructiu de l’Aldi

(Fotos: Plataforma per la dignificació de la Vil·la Romana de Calella)

A mitjans d’octubre, la Plataforma per la Dignificació de la Vil·la Romana de Calella va denunciar al Jutjat d’Arenys de Mar que s’estava perforant terreny protegit sense excavar a la zona del Roser. Treballs que s’emmarquen en el projecte d’obres del supermercat Aldi. Segons ha confirmat aquest matí l’Ajuntament de Calella, a través d’una nota de premsa, la Fiscalia Provincial de Barcelona ha requerit al consistori diversa documentació relacionada a fi i efecte de comprovar si hi ha motius per a la seva admissió a tràmit.

En concret, s’han demanat els expedients relatius a la requalificació urbanística dels terrenys del Roser per permetre-hi la construcció de la superfície comercial, que es va aprovar el setembre del 2019; l’expedient d’obres menors del moviment de terres; l’expedient d’obres majors per a la construcció del supermercat; i la declaració de Bé Cultural d’Interès Local del jaciment i la seva inscripció al Catàleg del Patrimoni Cultural Català. Segons ha informat el consistori, també s’hi han adjuntat les autoritzacions de la Direcció General del Patrimoni Cultural.

Les indagacions que està fent la Fiscalia arrenquen de la denúncia que va presentar la Plataforma per la dignificació de la Vil·la Romana de Calella per les perforacions que es van fer a principis d’octubre al límit est del sector per consolidar el mur de contenció de les terres de la carretera d’Hortsavinyà. El col·lectiu exposava que els treballs s’estaven fent en sector protegir no excavat, sense conèixer possibles afectacions al patrimoni, tal com va explicar el seu portaveu, Joan Juhé.

És una actuació contrària a la protecció BCIL: estan fent obra sense haver excavat prèviament. Si diuen que no hi ha altra manera de fer-ho, significa que el projecte de l’Aldi és incompatible. A més, segur que hi ha restes. En l’informe de les arqueòlogues afirmen que la vil·la continua cap al sud i cap a l’est, i això és l’est.

Dies posteriors, el Servei d’Arqueologia de la Direcció General del Patrimoni Cultural reconeixia a Ràdio Calella TV que “probablement” algun dels pilotatges podria haver afectat el mur romà del jaciment del Roser. Amb tot, afirmava que els treballs eren absolutament necessaris per contenir les terres de la carretera i afegia que “no incompleixen l’informe de Cultura ni tampoc l’esperit de declaració de BCIL”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *