Patrimoni respon a la denúncia de la Plataforma per la preservació de la Vil·la Romana de Calella

Foto: Plataforma per la preservació de la Vil·la Romana de Calella
Foto: Plataforma per la preservació de la Vil·la Romana de Calella

El Servei d’Arqueologia de la Direcció General del Patrimoni Cultural reconeix que “probablement” algun pilotatge hagi pogut afectar el mur romà del jaciment del Roser però afirma que la realització del mur pantalla és necessari per contenir les terres de la carretera d’Hortsavinyà. “Hem de vetllar tant pel patrimoni arqueològic com per la seguretat de les persones”, indiquen els responsables de la Direcció del Patrimoni Cultural a Ràdio Calella TV. Afegeixen que l’actuació “no incompleix l’informe de Cultura ni l’esperit de declaració de BCIL”.

L’endemà de conèixer que la Plataforma per la preservació de la Vil·la Romana de Calella han denunciat al Jutjat d’Arenys que s’està perforant en una part del jaciment no excavat –on no s’ha pogut confirmar la presència de restes arqueològiques ni la seva ubicació–; el Servei d’Arqueologia de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya ha assegurat a través de Ràdio Calella TV que “l’actuació ha estat consensuada i no incompleix l’informe del Departament de Cultura ni l’esperit de declaració de BCIL”.

Explica que en aquests moments s’estan realitzant pilotatges a la vorera de la carretera d’Hortsavinyà, en una zona “on se sap que continua la vil·la romana”, però on és necessari fer el mur pantalla per contenir les terres que es troben a uns 5 metres per sobre de la cota inferior de les restes. Afegeix que l’existència d’aquesta via “ha impedit que es pogués excavar un ampli sector del solar”.

En l’escrit remès a Ràdio Calella TV reconeix que “probablement algun pilotatge pugui afectar alguna part del mur romà” i que s’és conscient d’aquest fet, però que es tracta de l’únic sistema que permet evitar un despreniment de les terres. “Hem de vetllar tant pel patrimoni arqueològic com per la seguretat de les persones”, s’indica.

Acaba indicant que des del Departament de Cultura i la direcció arqueològica de l’obra es continuen fent visites d’obra periòdiques juntament amb l’Ajuntament i els promotors per vetllar que “se segueixin les instruccions”.

carta patrimoni cultural sobre pilotatges jaciment

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

 1. Joan Juhé i Mas escrigué:

  Com
  una de les seves perles afirmen que No incompleix
  l’esperit de la declaració de BCIL.

  Com que reconeixen
  que incompleix la protecció BCIL, han de dir que no incompleix
  l’esperit de la declaració de BCIL. Ara bé, aquesta entitat
  metafísica a qui s’ha revelat? Quin és el missatge que li ha
  enviat? És accessible el missatge autèntic en alguna forma física
  o només a través de les paraules de la cap del Servei
  d’Arqueologia?. Caldrà que vigilin amb el tracte amb els esperits,
  perquè mai se sap què poden fer. N’hi ha de bons i de dolents

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat