La mascareta passarà a ser “recomanable” als àmbits sanitaris

Només en espais amb persones en situació crítica o vulerable que es trobin en espais sanitaris continuarà sent obligatori l’ús de la mascareta. El Consell de Ministres d’aquest dimarts té previst posar fi a l’última evidència de les restriccions per la pandèmia de la Covid que es mantenia en el dia a dia de la ciutadania. Ja no serà necessària per entrar als hospitals, farmàcies, centres de salut o residències. Estava vigent des del desembre del 2020.

L’ús de la mascareta quedarà restringit a determinats espais d’hospitals on hi hagi pacients crítics o inmunodeprimits, quiròfans i UCIs. Si el Consell de Ministres ho aprova avui, la seva publicació al BOE es farà entre dimecres o dijous, obrint una nova etapa en què els tapaboques passaran a ser voluntaris i recomanables en aquest i d’altres àmbits.

El govern espanyol segueix la recomanació del Consell Interterritorial de Salut en el qual el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes van votar, el passat 23 de juny, a favor d’acabar amb l’obligatorietat.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *