La plaça del Parlament de Catalunya serà la primera plaça amb prat de Calella

La Brigada de Parcs i Jardins de l’Ajuntament han realitzat aquesta setmana tasques de millora i remodelació de la plaça del Parlament de Catalunya. S’ha substituït l’arbrat en mal estat, que estava molt debilitat i en perill de tombar-se, plantant una nova espècie i creant dues alineacions als laterals de la plaça.

El regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Espais Naturals, Marc Buch, ha explicat per què s’ha decidit fer una plaça d’aquest tipus.

Fins ara teníem una plaça amb sorra i el que hem fet és això del prat, que vol dir que tota la zona central el que s’hi ha fet és tirar unes llavors d’unes herbes concretes, que tenen menys manteniment i ens podem imaginar que serà una plaça verda, com si tinguessim gespa però realment no serà gespa, sinó que serà un prat que els requeriments tant d’aigua com de manteniment són molt menors i són assumibles. El valor afegit és que la plaça, al ser verda, té un atractiu molt més gran i és molt més fresca a l’estiu.

Buch ha detallat les altres actuacions que s’han portat a terme. Entre elles, la reubicació del monòlit i el tòtem dedicats al Parlament de Catalunya.

Hem traslladat el monument del Parlament a un primer pla per donar-li molta més importància, incorporant un parterre amb diferents tipus de vegetació. També s’ha substituït l’arbrat, hi havia un tipus d’arbre que estava generant problemes perquè s’havia fet molt gran. S’han aprofitat uns arbres que ja estaven allà, s’han trasplantat, i a més a més s’han plantat de nous. En total hi ha 8 arbres per fer un passeig amb ombra. També hem col·locat tres bancs més.

També s’ha substituït el mobiliari urbà i el sistema de reg per tal de crear un prat natural, que es reforçarà amb la sembra de llavor de prat.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Espais Naturals, Marc Buch.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *