La quarantena de positius i contactes estrets no vacunats es redueix a 7 dies

Canvi de criteri en el temps de quarantena que han de complir les persones positives de Covid que no tinguin símptomes i les que siguin contactes estrets no vacunats. El Consell Interterriorial de Salut participat per l’Estat i les comunitats autònomes ha acordat que es redueixi de 10 a 7 dies, aplicable des d’avui mateix i sense caràcter retroactiu. Per tant, no serà vàlid per als casos diagnosticats fins el 29 de desembre. Tampoc caldrà fer-se un test per donar acabada la quarantena.

El Ministeri de Sanitat argumenta que la retallada es correspon amb la reducció del període d’incubació de del virus. Així mateix, s’ha acordat que les limitacions d’aforament als recintes esportius sigui del 75% a l’exterior i del 50% en interiors.

Les mesures s’adopten coincidint amb l’explosió de casos de la sisena onada de la Covid, que està tensionant els recursos de l’atenció primària. Tal com es va anunciar dilluns, al CAP de Calella s’ha implementat una nova priorització dels casos que s’atenen de forma presencial. Són els que tenen a veure amb el coronavirus i també la campanya de vacunació, totes les urgències, l’atenció sexual i reproductiva, i les revisions pediàtriques a infants de fins a 3 anys.

Amb tot, des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es recorda que hi ha tot un seguit de recursos en línia que permeten mantenir l’atenció dels usuaris en diferents serveis. Són:

✅ A citasalut.gencat.cat es pot tramitat la baixa i l’alta laboral, també renovar el pla de medicació o fer una consulta per símptomes Covid.

✅ Al portal La Meva Salut es pot obtenir o renovar el pla de medicació, consultar resultats de proves diagnòstiques, informes, descarregar el Certificat Covid Digital, entre altres.

✅ A vacunacovidsalut.cat es pot demanar demanar cita per a la vacunació contra la Covid i descarregar el Certificat Covid-Digital, entre altres.

✅ A contactecovid.cat, en el cas de donar positiu per coronavirus, es poden reportar els contactes estrets i tramitar la baixa laboral.

Hi ha línies telefòniques operatives on es pot trucar per realitzar qualsevol consulta relacionada amb la salut són el el 93 766 59 50 (CAP Calella) i el 061 de CatSalut Respon.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *