La remodelació de la zona esportiva de la Muntanyeta començarà a l’agost

El coronavirus també ha trasbalsat tot el calendari previst per a la remodelació de la zona esportiva de la Muntanyeta. Les obres s’havien d’iniciar durant el mes de maig però amb la crisi generada per la Covid-19 i la paralització de tots els tràmits burocràtics, el calendari s’ha ajornat. Començaran al mes d’agost finalment i tindran una durada aproximada de sis mesos. Els treballs de millora consistiran en la renovació del paviment de les pistes d’atletisme, que mantindran els sis carrils, la col·locació de gespa artificial i la remodelació dels vestidors que passaran de 4 a 6. Si tot va sobre el previst, el gener del 2021 les obres ja estaran enllestides.

Les obres tot just es van adjudicar la setmana passada quan inicialment s’hauria d’haver fet aquest tràmit al mes de març. Ho ha explicat el tinent d’Alcaldia d’Esports de l’Ajuntament de Calella, Marc Buch, en declaracions al programa La Ciutat.

El coronavirus ens ho ha aturat tot, bàsicament pel calendari. Quan anàvem a presentar el projecte i a fer l’adjudicació ens va saltar l’estat d’alarma. Es van aturar tots els terminis legals i fins que no s’han tornat a activar no hem pogut adjudicar l’obra. Ara un cop reactivat els calendaris hem adjudicat l’obra i ja podem dir que aquest mes d’agost s’iniciaran les obres a la Muntanyeta.

El projecte s’emmarca dins del Pla d’Equipaments Esportius i es finançarà amb la partida d’inversió prevista en el pressupost del 2019 (600.000 euros) i amb la utilització d’un romanent acumulat que ascendeix a 780.000 euros. El projecte inclou dues parts; per una banda la reforma de tot el complex exterior que suposarà un cost d’1.043.000 euros; i per l’altra, la remodelació interior dels vestidors per un import de 275.000 euros.

Una de les actuacions més destacades serà la substitució de la gespa natural originària per una d’artificial. Aquesta actuació inclourà un nou sistema de reg més eficient i es prepararà perquè en un futur pugui recollir les aigües pluvials. També es millorarà l‘enllumenat amb torres noves de llums led.

Pel que fa a la pista d’atletisme, es renovarà el tartan però es mantindran els sis carrils per qüestions d’espai i seran de color blau. També es reubicaran les zones de llançament.

El segon projecte, la remodelació dels vestidors, passaran de quatre a sis -dos d’ells d’alta capacitat per acollir els equips de futbol- a partir d’esgarrapar espai de la recepció, i on hi haurà uns despatxos reservats per als clubs. A petició d’ells, s’obrirà a la part posterior un accés alternatiu al principal.

Mentre durin les obres l’activitat esportiva quedarà parcialment aturada. No es podran practicar les disciplines atlètiques que requereixin l’ús de la pista d’atletisme.

Hi ha una part que si podran conviure que és el camp de futbol 7, tota la pista que es fa dins la pista coberta – tant patinatge com de bàsquet – i també es mantindran les bitlles catalanes. L’activitat doncs que malauradament sí que haurà d’aturar la seva activitat serà l’atletisme. Les dates realment el perjudiquen però la situació ha estat la que ha estat i ens hem emplaçat a reunir-nos divendres per parlar amb ells per intentar ajudar-los al màxim possible. Unes de les opcions que tenim sobre la taula és parlar amb poblacions veïnes com Lloret o Mataró perquè puguin anar allà a entrenar.

La remodelació de la zona esportiva de la Muntanyeta passa per convertir-la en un equipament esportiu altament sostenible. Per això la construcció s’equiparà amb plaques fotovoltaiques i un sistema d’aerotèrmia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *