L’Ajuntament busca espais per possibilitar el desdoblament d’aules a partir de setembre

El Pavelló Municipal del Parc Dalmau és un dels espais apuntats per la tinent d’Alcaldia d’Educació

La tinent d’Alcaldia d’Educació, Montserrat Mateu, ha avançat aquest matí al programa La Ciutat que es contemplen espais públics però també privats per permetre la reobertura de centres amb seguretat a partir del pròxim curs 2020-2021. Segons el pla del Departament d’Educació, a l’aula hi podrà haver un màxim de 13 alumnes a primària i de 15 a secundària. En el cas de l’educació de 0 a 3 anys, els grups hauran de ser d’un màxim de 5 infants.

Mateu ha parlat del Pavelló Municipal i d’hotels per traslladar-hi aules i alumnes a partir del setembre.

Podríem estar pensant en el Pavelló Municipal, algun hotel que ens cedís un espai gran, com ara un menjador o un hall… Ho hem pensat però primer ho comunicarem a les escoles perquè són les que han de dir si tenen possibilitats o no.

La tinent d’Alcaldia d’Educació ha expressat la seva preocupació per com quedarà l’oferta educativa de 0 a 3 anys amb les noves noves exigències de seguretat sanitària.

Les llars d’infants privades han advertit de la complexitat de complir uns requisits que limiten molt l’activitat i la viabilitat econòmica dels centres, fins al punt que es posa en perill la seva reobertura. No està clar que una possible pèrdua de places de la privada es pugui compensar amb l’ampliació d’espais de l’escola bressol municipal el Carrilet i, per tant, també de personal a càrrec de l’Ajuntament de Calella.

Es podria contemplar aquesta solució (…) L’escola bressol té 8 espais per acollir els infants, i també passaria per buscar nous espais.

La tinent d’Alcaldia ha posat de relleu l’esforç que han fet els docents per posar-se al dia i aplicar el nou model d’escola a distància per acabar el curs escolar, que es tanca el 19 de juny. Mateu ha criticat que el Departament d’Educació encara no hagi donat instruccions clares a les direccions dels centres per programar el curs vinent, en un context que el mateix conseller Bargalló va qualificar d’emergència educativa.

El director dels Serveis Territorials va comunicar que fins la primera setmana de juny no donarà orientacions sobre l’obertura del setembre, i quines mesures de contingència hauran d’aplicar les escoles. Orientacions clares no les té ningú.

El curs 2020-2021 començarà el 14 de setembre de forma presencial, amb mesures de seguretat sanitària i limitació d’alumnes per aula.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *