L’atur a Calella baixa fins al 15,73%

AFILIACIONS SEGURETAT SOCIAL00000000

L’atur ha baixat en 166 persones a Calella durant el mes de juny segons dades recollides per l’Observatori de Treball i el Model Productiu de la Generalitat. Aquesta xifra es deu a les activitats vinculades a sectors de temporada, com l’hostaleria i el comerç, que són les que més han contribuït a rebaixar les dades registrades tal com apunta el Repor mensual que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. La taxa d’atur se situa en el 15,73% el que significa que hi ha 1.283 calellencs i calellenques inscrits com a demandants d’ocupació als serveis locals.

La xifra constata una reducció de l’11,46% respecte al mes de maig. Amb tot, la baixada de l’atur és generalitzada al conjunt de la comarca, on ha caigut un 7,70% respecte a la del mes de maig i del 8,31% en comparació amb el mateix període de 2020. Les xifres de desocupació registrades el mes de juny situen la taxa d’atur del Maresme en el 12,68%, un percentatge que, com és habitual, és superior al provincial (12,17%) i al català (11,95%).
Només 2 dels 30 municipis maresmencs han registrat lleugers increments en el nombre de persones aturades respecte al mes de maig. Són Òrrius i Sant Iscle de Vallalta. Aquests 2 municipis també presenten increment de l’atur interanual igual que Arenys de Mar i Sant Pol de Mar.

El municipi on el descens ha estat més notori és Pineda, on 308 persones han trobat feina. En aquest municipi, però la taxa d’atur continua sent de les més elevades la comarca amb un 18,85%.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat