L’Hospital de Calella comença a fer test d’anticossos als professionals sanitaris

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha començat aquest divendres a realitzar tests ràpids de detecció de la Covid-19 als professionals que estan en contacte amb pacients de coronavirus. L’objectiu d’aquest de tests de detecció ràpida del coronavirus SARS-CoV-2 és conèixer la immunitat del professional davant la malaltia. Aquestes proves d’anticossos permeten saber si la persona ha passat la Covid-19 o si té certa immunitat davant el virus per algun altre motiu. La Diputació de Girona és qui ha distribuït aquests tests serològics als hospitals de les comarques gironines i de l’Alt Maresme.

De moment el nombre de proves que ha arribat a l’Hospital Sant Jaume és limitat, per això es començaran a fer als professionals que han estat més exposats a la malaltia. Es tracta d’una prova molt senzilla de realitzar per al personal sanitari i que ofereix resultats en 15 minuts. Per tal de poder fer la prova, s’ha habilitat un espai al mateix hospital i es preveu fer-ne unes 50 al dia.

A banda d’aquests tests ràpids, als sanitaris que presenten símptomes compatibles amb el virus, se’ls hi fa la PCR.

Amb aquestes proves serològiques s’ajudarà a conèixer la realitat pel que fa a la incidència del coronavirus entre els professionals sociosanitaris del centre. També es podrà calcular quina part de la plantilla està immunitzada i quina encara és susceptible de ser contagiada.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *