Òmnium creu que la investigació dels llaços grocs és una estratègia per atemorir la ciutadania

jaume-planas

El portaveu de la secció local Montnegre creu que la investigació de la Guàrdia Civil sobre els llaços grocs de l’enllumenat nadalenc forma part de l’estratègia per estendre la por entre la ciutadania. Jaume Planas adverteix que aquest sentiment està calant i demana lideratge als responsables polítics independentistes per tirar endavant el mandat expressat a les urnes.

Planas ha dit que aquesta estratègia de la por té per objectiu tocar a les institucions i als polítics que són més pròxims a la gent.

“Per què estan anant al detall? Perquè volen fer por a tothom, començant pels ajuntaments i els regidors. Perquè properament hi haurà eleccions i aquests poden estar implicats i els que vindran diran ‘jo no m’hi poso’. Està molt ben orquestrat, la campanya és la de ‘a por ellos’”, ha indicat.

“Havíem de ser conscients que les revolucions impliquen morts, destrucció i paralització”

En una entrevista al programa La ciutat de Ràdio Calella TV, en què també ha posat de relleu que qualsevol revolta social -i fent-ne un símil amb el procés d’independència de Catalunya- implica “morts i destrucció”. Ha precisat que era la seva opinió personal.

“Quan ens vam llençar en aquest procés, en aquesta revolució, havien de ser conscients, potser no tots ho érem, que històricament implica morts, destrucció, paralització, per aconseguir unes fites noves per millorar. Si això no ho acceptem o no ho veiem així i volem lluitar-ho d’una altra manera, potser ens equivoquem”, ha manifestat.

També ha demanat lideratge i unitat als partits polítics independentistes. Diu que segurament seria el missatge que també expressaria la desapareguda Muriel Casals, qui va ser presidenta d’Òmnium Cultural fins a la seva mort, avui fa justament dos anys.

“Prou de retrets. La ciutadania demana lideratge i seny, responsabilitat, i que s’agilitzi. I s’ha d’aprendre ràpid a ser líders, pels que entren de nou”, ha dit.

Òmnium Montnegre és amb l’ANC i els CDR de Calella i Pineda de Mar qui convoca les marxes grogues que aquest diumenge sortiran de les dues poblacions (11:45h) i es trobaran al barri de Poblenou. A més, Crida per la Democràcia -en la qual s’integra- organitza una concentració aquest divendres 16 de febrer (19.00h) pels quatre mesos que es compliran de l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Jaume Planas comparteix la necessitat de tenir la ciutadania mobilitzada, perquè entén que la situació dels presidents de l’ANC i ÒC “va per llarg”. Tem però que s’arribi a un punt de saturació.

“El que no es pot fer és saturar la gent ni cremar als activistes, perquè alguns tenim el privilegi d’estar jubilats i podem dedicar-hi temps, però altra gent treballa”, ha advertit.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat