PIMEC fa a Calella unes jornades per explicar als empresaris el bonus de prevenció de sinistralitat

prevencion-riesgos-laborales-consureste-consultoria-formacion-murcia-1

Aquestes jornades es fan a diferents punt del territori amb l’objectiu de mentalitzar i conscienciar empresaris i treballadors sobre laborals que poden comportar un accident i les maneres d’evitar-los, i exposar-los beneficis fiscals si treballen en pro de la reducció d’accidents al lloc de feina.

Demà dimarts es fan a Calella unes jornades sobre sinistralitat laboral organitzades per PIMEC. Un dels propòsits principals és explicar a les empreses que ho desconeguin que si no registren accidents laborals entre els seus treballadors poden tenir beneficis fiscals i recobrar part dels diners retinguts en concepte d’accidentabilitat. Els ha concretat Màrius Martí, responsable de Riscos laborals de PIMEC: “Es tracta d’explicar uns incentius per disminuir la sinistralitat o per aquelles empreses que ja han aconseguit una disminució de la sinistralitat al darrer any. A través del Ministeri les empreses poden recuperar entre un 5 i un 10% de quotes que han pagat per accidentalitat. Això és el que coneixem com a Bonus“.

Les empreses tenen fins el 31 de maig per presentar la documentació acreditativa. Cal que acreditin haver fets accions de prevenció i alguna altra acció o iniciativa que pugui reduir l’accidentabilitat. Alguns exemples els ha posat Màrius Martí: “Per exemple tenir un sistema de gestió en què estiguis auditat o bé fer alguna cosa en mobilitat pels treballadors, sigui una flexibilitat horària per no agafar molt trànsit, ajuntar els treballadors en un sol vehicle -de l’empresa, o no-, fer alguna ajuda per millorar la mobilitat dels treballadors de l’empresa“.

La jornada és oberta a tothom, tot i que està sobretot dirigida a empresaris grans i petits. Aquesta mesura per retornar a les empreses part dels diners retinguts per sinistralitat.

A la ciutat de Calella la jornada s’organitza en col·laboració amb AEMAN, l’Associació Empresarial Metal·lúrgica de l’Alt Maresme i la Mútua Asepeyo. Es fan a la seu d’AEMAM, al c/ Sant Pere número 58 a partir de tres quarts de set de la tarda.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Màrius Martí, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat