Ponsdomènech (ERC): “Hem de sortir al carrer, ara més que mai”

Esquerra ha rebut amb tristesa però sense sorpresa la sentència del procés, que condemna a 13 anys de presó i d’inhabilitació absoluta al president del partit i exvicepresident del Govern, Oriol Junqueras, per un delicte de sedició en concurs mediamb amb un delicte de malversació de fons públics. El portaveu del grup municipal, Xavier Ponsdomènech, ha afirmat que la resolució del Suprem demostra el caràcter venjatiu de l’Estat. Crida a la ciutadania a mobilitzar-se per reclamar que es garanteixin els drets democràtics del poble.

Ponsdomènech es mostra convençut que el poble català sortirà reforçat d’aquest moment històric si la ciutadania atén a les crides de mobilització que s’han estat fent per al dia d’avui i pròxims.

Davant aquesta sentència que és totalment injusta, repressiva i sobretot venjativa per part d’un Estat que l’únic que fa és reprimir llibertats, el que podem fer és rebre-ho amb fermesa i despertant la convicció que en sortirem forts i que hem de sortir al carrer, més que mai.

El portaveu republicà denuncia que l’Estat espanyol no actua com una democràcia real, tot recordant als membres del CDR que continuen en presó preventiva. Adverteix que s’està intentant imposar el relat de la violència vinculada a l’independentisme, equiparant-lo al terrorisme; i que davant d’això el poble ha de respondre de forma pacífica.

Ponsdomènech també s’ha mostrat partidari a què l’Ajuntament de Calella aprovi una declaració institucional de rebuig a la sentència.

A nivell municipal sempre hem defensat que s’ha de fer país de dalt abaix. I aquest és un exemple. El que ens toca als regidors és fer un ple extraordinari i aturar la nostra activitat per fer que les crides siguin efectives.

Xavier Ponsdomènech s’ha mostrat escèptic amb el paper que pot jugar Europa per garantir els drets democràtics del poble català.

A continuació pots recuperar íntegrament la intervenció de Xavier Ponsdomènech a l’especial informatiu de Ràdio Calella TV:

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.