Protectores i parades de menjar vegà-vegetarià es donen cita a Calella

Aquest diumenge, 5 de juny, arriba la cinquena edició de la Fira Animalista de Calella, organitzada pels Amics dels Animals, que presumeixen de fer la Fira Animalista a l’aire lliure més gran de Catalunya.

A la Fira Animalista de Calella hi participen més de quaranta parades, la majoria de les quals són protectores d’animals d’arreu del país i també vingudes d’altres parts de l’estat, com per exemple un parell de protectores andaluses. Ho ha explicat Anna Maria Soler, voluntària de l’entitat organitzadora. “Si fa o no fa ens anem mantenint les mateixes protectores. Si que és veritat que n’hi ha que no venen per manca de voluntariat, com per exemple Argentona, que diumenge és l’únic dia que tenen lliure i no treballen i aprofiten per treure els animals de les gàbies. Com que els falta personal, no poden venir. Però ens ho compensa el fet que n’hi ha set o vuit de noves, algunes de les quals tenen seus a Sevilla i Córdoba. Fins allà hem arribat i han posat aquí com sucursals, que són les que proporcionen animals més desfavorits, que són galgos i tot això“.

La programació de la fira començarà a les nou del matí. Tot el dia hi haurà parades infantils, menjar vegà i photocall. Al final es sortejarà un pastís vegà i faran també recollida de pinso, sorra i roba vella. Tot el que es recapti anirà destinat a protectores d’animals, tal com ha dit Anna Maria Soler: “És una fira no per fer-hi negoci. És una fira per ajudar. Per ajudar-nos entre tots. Som una gran família“.

La fira animalista també té activitats concretes. Durant el matí es faran un parell de passejades de gossos en adopció, mostra de Hip-Hop i danses orientals i polinèsies. A la tarda es farà el concurs de gossos, una xerrada sobre els parcs zoològics del segle XXI i una altra sobre la història dels gats. Tot amenitzat per un grup de joves disfressats de personatges d’Star Wars.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *