Quim Rey: “Has de convertir una situació nova en la normalitat”

Va patir un ictus quan tenia 65 anys, ara en fa set. Va fer rehabilitació de l’Hospital Sant Jaume de Calella i del grup de pacients que s’hi atenien, juntament amb la directora de l’àrea, en va sortir la idea de crear una associació que acompanyés als afectats quan es completava el procés hospitalari. Va ser l’Associació Maresmenca d’Ictus (AMIC), que ara s’ha integrat a l’Associació d’Amics i Voluntaris de l’Hospital i funciona com a espai d’estimulació i manteniment d’habilitats. L’exalcalde Quim Rey ha parlat a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV sobre la tasca que realitza l’Espai AMIC, avui coincidint amb el Dia Mundial de l’Ictus.

Quim Rey ha parlat des de la pròpia experiència que el més important per recuperar-se d’un ictus és tenir constància en el procés de rehabilitació i mantenir les ganes de viure, malgrat les adversitats.

Admet que es tracta d’adaptar-se a la nova normalitat a la que s’enfronten després de patir un accident vascular cerebral; no recuperar la vida que es tenia abans. “La vida continua igual en la majoria d’aspectes: comparteixes àpats amb la família i si pots, surts; però canvien alguns hàbits. T’has d’acostumar a una situació nova seguint estimant la vida, fent feina si encara estàs en edat de treballar”, ha explicat Rey a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Ell va ser un dels promotors del que és ara l’Espai Amic, el taller per a persones afectades d’ictus que funciona sota el paraigües de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital. Hi arriben els pacients que han completat el procés de rehabilitació a l’Hospital de Dia Rehabilidor, i poden acudir a dues sessions setmanals de treball. Quim Rey en destaca la funció de grup d’ajuda mútua, un aspecte capdal, diu, en l’adaptació a la nova realitat vital. “És molt important perquè et permet tenir contacte amb gent que està en la mateixa situació. Després fem rehabilitació intel.lectual i treball físic: caminem assistits per professionals i fem exercicis”, ha detallat.

L’Espai Amic compta amb un equip de professionals i voluntaris que presten servei a la vintena d’usuaris que té ara, de Calella i rodalies. Aquests paguen una quota mensual de 20 euros.

 

A continuació podeu escoltar-ne l’entrevista íntegra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *