Ramon Font (portaveu sindicat USTEC-STEs): “És il·legal cobrar quotes per l’educació obligatòria”

El portaveu d’USTEC-STEs ha recordat que Junts pel Sí i el PP van tombar una ILP en què demanaven el final dels concerts educatius en un termini de 10 anys. Per tant, que centres com el Freta i l’Escola Pia prenguin la decisió de convertir-se en una escola privada o una de pública. En relació a això, Ramon Font ha dit que les quotes que s’apliquen en l’etapa obligatòria són il·legals i que les famílies tenen dret a no pagar-les.

Ramon Font ha dit en una entrevista al programa La Ciutat que certs concerts a Catalunya són escandalosos i ha apuntat que són un dels factors que provoquen la segregació escolar.

A tot això, ha afirmat que centres concertats com els que presten servei a Calella no poden cobrar a les famílies quotes mensuals ni tampoc per a fundacions privades quan tenen fills escolaritzats en l’etapa obligatòria: dels 3 als 16 anys. De P3 a 4t d’ESO.

Si voleu parlem de Calella: cobrar quotes és il·legal. Les quotes són voluntàries però si no es volen pagar no es paguen. No és legal cobrar quotes per l’escolarització obligatòria. El Síndic de Greuges està dient que s’han de fer públiques les quotes i la no obligatorietat de pagar-les.

Ramon Font ha passat per la ràdio l’endemà que els sindicats USTEC-STEs, amb el Sindicat de Professors de Secundària i la CGT anunciessin la convocatòria de vaga per al pròxim 29 de novembre. Es paralitzarà l’ensenyament públic català en protesta per la seva situació d’infrafinançament.

Sembla que la classe política no entengui que les escoles s’obren cada dia. Està molt bé que es facin debats i discursos, però necessitem calerons. Les retallades es van aplicar des del minut 1 de la recessió, portem 5 anys de creixement econòmic però no s’han revertit. Com a punt irrenunciable és el retorn de l’horari lectiu del professorat.

Demanen 23 hores setmanals a l’educació primària i 18 a la secundària, una menys que actualment. Una altra de les exigències és el retorn de les pagues extraordinàries de l’any 2013 i 2014.

Font ha exposat que l’escola pública catalana necessitaria 7.200 docents més i que a nivell de personal s’està pitjor que fa vuit anys.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *