Els promotors de la consulta sobre l’Aldi esperen aclariments jurídics de l’Ajuntament

Representació de l'edifici resultant del projecte del nou supermercat
Representació de l'edifici resultant del projecte del nou supermercat

Han demanat aclariments sobre el procediment legal a seguir en l’organitzacó i desenvolupament d’una consulta popular perquè els veïns i veïnes de Calella refrendin o no el projecte d’implantació del supermercat Aldi al costat de l’Hospital Sant Jaume. A principis d’any van entrar una instància, a títol personal però acompanyada de tres signatures, en què demanaven conèixer quin és el marc legal que doni cobertura a la iniciativa ciutadana. Dijous passat, aprofitant el torn de precs i preguntes la sessió plenària, Albert Comas va interpel·lar al Govern sobre quan es podria engegar el procés i sota quins criteris.

En la seva pregunta, entrada prèviament per escrit, Comas exposava que ha de ser la ciutadania qui l’ha de validar davant les connotacions negatives del projecte a nivell comercial, de mobilitat i patrimonial.

La regidora de Participació, Cindy Rando, va respondre adduint que la situació provocada pel coronavirus ha impedit poder respondre la instància. Sense entrar en altres consideracions perquè, segons va dir, els aspectes legals que li han de donar cobertura no estan clars.

Des del primer moment que vam rebre la petició hem estat treballat per donar una resposta clara. S’han de tenir en compte els aspectes jurídics que seguim estudiant. Fa dos mesos que vivim en una crisi sanitària que requereix centrar tots els nostres esforços. Encara no tenim determinar com s’haurà de fer el procés que el senyor Comas planteja.

El projecte de l’Aldi continua tramitant-se després que l’Ajuntament de Calella –amb el suport dels partits del Govern Municipal i de Cs– aprovés la modificació urbanística necessària per a la seva implantació. Consisteix en construir un edifici sobre els terrenys del pàrquing Hospital 2: la planta baixa per al supermercat i dues plantes soterrades destinades a aparcament. La cadena i l’Ajuntament han subscrit un conveni segons el qual les 144 places d’aparcament sera d’ús públic i el consistori podrà aixecar altres dues plantes per als usos que consideri. Des del primer moment es va parlar d’oferir-los a Salut per permetre l’ampliació de l’Hospital Sant Jaume.

Els altres tres partits de l’oposició –Esquerra, CeC i la CUP-, que sempre s’han mostrat contraris al projecte per l’impacte que li atribueixen a nivell comercial i de mobilitat, especialment; van iniciar els contactes per tirar endavant una consulta, que ara van deixar en mans del grup promotor. Ara però tant republicans com comuns han optat per la via institucional –CeC ha presentat al·legacions a Territori- deixant la iniciativa en mans del grup promotor. Només la CUP es manté en què són les urnes les que han de decantar finalment el sí o el no al projecte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *