Sitjà defensa que l’abocament de runa reciclada a l’aparcament del Far s’ha fet “segons les pautes que tocaven”

Operaris treballant en la compactació de la runa, el novembre del 2016

El tinent d’Alcaldia d’Obres Públiques de l’Ajuntament de Calella ha sortit en defensa de l’actuació municipal feta a l’aparcament del Far. El passat mes de novembre s’hi va traslladat la runa de maons i totxos de la nau central de la Fàbrica Llobet-Guri, prèviament seleccionada i matxucada, per anivellar i compactar el ferm del terreny, d’uns 1.400 metres de superfície. El Grup Municipal ICV ha posat en dubte la correcció de la intervenció entenent que havia de tenir l’autorització expressa de l’Agència Catalana de l’Aigua ja que és una zona de servitud del Torrent de les Basses. És per això, que els ecosocialistes van presentar un escrit de denúncia a l’organisme.

Jordi Sitjà ha respost al portaveu d’ICV garantint que l’abocament de runa reciclada a l’aparcament que dona servei als usuaris del Far de Calella s’ha fet seguint el procediment tècnic establert.

“El que hem fet, sota la direcció i supervisió dels serveis tècnics, és optimitzar uns recursos que teníem de l’enderroc de la fàbrica per millorar la zona. No va més enllà i no entraré en prescripcions tècniques. Entenem que s’ha fet segons les pautes que tocaven”, ha declarat Sitjà.

I per tant, sense haver de requerir l’autorització de l’ACA o haver elaborat un Pla de Millora específic per al sector, tal i com va apuntar Sebastián Tejada en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

La presentació d’aquesta denúncia ha provocat que es tensin encara més les relacions entre el Govern i el Grup Municipal d’ICV, a l’oposició, on és el grup minoritari. El tinent d’Alcaldia d’Obres Públiques l’acusa d’aprofitar aquesta qüestió per obtenir rèdits polítics i electorals. I assimila la seva estratègia de confrontació a la que utilitza el Govern del PP amb el conflicte amb Catalunya.

“Sembla que el que considera que ha de fer ell i el seu grup per a Calella és aquesta mena de judicialització de la política que sembla que ara està de moda perquè el Govern central ens ho ensenya cada dia. Té la resposta des del 18 de novembre, han passat molts dies, fins i tot un ple municipal, i no hi ha jhagut cap interpel·lació al respecte, i se’ns anuncia la denúncia el 9 de febrer. Penso que aquesta manera de fer anirà a més a mesura que avanci la legislatura”, ha conclòs Sitjà.

Preguntat sobre la tramitació de l’escrit de denúncia a l’ACA, el tinent d’Alcaldia d’Obres Públics diu que donaran la informació que se’ls sol·liciti.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista de l’Info Migdia a Jordi Sitjà.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *