Tornen les audicions de sardanes al Passeig Manuel Puigvert

La Cobla Mil·lenària encetarà el cicle d’audicions que programa l’Agrupació Sardanista per als diumenges d’estiu, al Passeig Manuel Puigvert. Es faran seguint el protocol de seguretat anti-Covid-19. Dins l’espai perimetrat a la zona del Monument a la Sardana es disposaran les cadires garantint la distància física entre els assistents i no es permetrà el ball.

El secretari de l’Agrupació Sardanista i responsable del cicle estiuenc, Joan Bachs, ha explicat que se seguiran les directrius rebudes per part de l’Ajuntament de Calella a l’espera que el món sardanístic disposi del seu pla específic.

Estem pendents que el Procicat presenti el pla sectorial sardanista, que regularà les audicions i ballades del país. Ara mateix la gestió és municipal i hem rebut la recomanació de l’Ajuntament que no hi hagi ballades perquè afavoriria molt el contacte entre gent que no forma part del mateix nucli i això implica risc de contagi. Entenem que és una mesura assenyada.

Les audicions de sardanes es faran tots els diumenges d’estiu a les 19.30h. Les cobles actuaran a l’entarimat de la zona del Monument a la Sardana i els assistents hauran de seguir-les asseguts a les cadires que es col·locaran respectant la distància física de seguretat. Seran gratuïtes per als socis; la resta, hauran de pagar 1,50 euros.

Els socis sempre les han tingut gratuïtes, i continuarà sent així. Amb la diferència que es preguntarà a l’entrada i es col·locaran amb la distància de seguretat recomanada. El preu serà l’habitual.

Es perimetrarà tot l’espai per tal de controlar-ne l’accés. Se seguiran les mateixes mesures de seguretat de cara a la Revetlla de Sant Jaume que l’Agrupació Sardanista ha confirmat que celebrarà el dissabte 18 de juliol.

S’haurà de controlar molt la higiene perquè és una diada en la que s’ajunten moltes famílies. S’haurà de controlar l’accés, vigilar que les unitats familiars estiguin juntes; però sobretot que no es perdi la festa. I la intenció de la junta és tirar-la endavant.

La Revetlla de Sant Jaume dels sardanistes inclourà el concurs de fanalets artístics, hi haurà una audició i un sopar popular.

A Sant Pol de Mar sí deixen ballar

Les audicions de sardanes que organitza l’Ajuntament de Sant Pol de Mar van començar aquest passat cap de setmana i allà sí que es permet el ball en rotllana, amb les mans agafades, i sense obligatorietat de l’ús de la mascareta ni dels guants. La regidora de Cultura, Anna Losantos, n’ha parlat aquest matí al programa La Ciutat.

A la rotllana on jo ballava hi havia dos metges que van dir-nos que el risc no era més gran que quan quatre persones que no conviuen van a fer un cafè en una terrassa; o si entres en una botiga i algú no porta mascareta. S’ha d’apel·lar a la responsabilitat individual i col·lectiva, i no deixar ballar em sembla molt dur.

Les audicions de sardanes es faran cada diumenge a la plaça de la Punta, fins el 30 d’agost. Amb l’única excepció del 26 de juliol, perquè coincidirà amb els actes de la Festa Major de Sant Jaume. El consistori ha previst muntar dos escenaris per evitar aglomeracions de gent i, segons ha anunciat la regidora de Cultura, llavors no es permetrà el ball.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *