Torrent apel·la a exercir una “ciutadania responsable” per acabar amb l’incivisme

El tinent d’Alcaldia de Seguretat, Convivència i Mobilitat fa una crida al civisme i al compromís col·lectiu dels calellencs per millorar la ciutat. Això es tradueix en mantenir els carrers nets de brossa abocada indegudament als contenidors, d’excrements de gossos, de sorolls i acabar amb els actes vandàlics que tenen conseqüències sobre les arques municipals. És l’escrit que Albert Torrent ha fet per a la darrera publicació del butlletí municipal “Calella es més”, on s’indica quina és la factura que ha pagat la ciutat per arranjar destrosses ocasionades a l’espai públic.

L’Ajuntament de Calella ha gastat gairebé 14.000 euros en reparacions a l’enllumenat públic, 380 euros en substituir els lavabos públics del Passeig de Manuel Puigvert que es van destrossar, o 7.479 euros en reposar el cablejat de coure robat de la Zona Esportiva de La Muntanyeta aquest estiu passat. Són alguns exemples del cost de l’incivisme que es produeix a la ciutat, i així es recull en el butlletí municipal de Calella d’aquest mes de desembre.

En ell, el tinent d’Alcaldia de Seguretat, Convivència i Mobilitat apel·la als calellencs a exercir una “ciutadania responsable” per acabar amb conductes que malmeten la imatge de la ciutat. Assegura que “o ho fem entre tots o no ens en sortirem” perquè “no es pot posar un policia ni un agent cívic darrera de cada persona”.

Albert Torrent assenyala situacions que s’han convertit en quotidianes com ara l’abandonament de brutícia al costat dels contenidors o el fet de no recollir els excrements dels animals al carrer. Adverteix que “l’incivisme crida a més incivisme” i, davant d’això, més enllà d’actuar com cal diu que també cal cridar l’atenció als veïns que no ho facin.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el tinent d’Alcaldia assegurava que són els petits actes incívics els que més perjudiquen la convivència i la imatge de la ciutat. “Que surtis de casa a les nou del matí i et trobis excrements al mig del carrer vol dir que algú ha tret el gos a passejar i no ho ha recollit. És el que menys entenc, més que grans actes com arrancar un arbre a les quatre del matí trencar els lavabos públics o que ens robin el coure del camp de futbol”, deia Torrent.

En l’escrit al Calella és més, el tinent d’Alcaldia de Seguretat, Convivència i Mobilitat recorda que l’Ajuntament disposa d’una ordenança municipal que estableix drets i deures, i fixa sancions en cas d’incompliment. Amb tot, exposa Torrent que al costat del càstig, la prevenció ha de ser també una estratègia central per combatre l’incivisme. Un treball que, en aquest cas, convida a fer en el sí de la família i també a les escoles.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *