Torrent (Serveis públics): “Arribarem fins al fons de la qüestió”

Imatge d'arxiu

El Govern Municipal actuarà amb contundència a l’hora de depurar responsabilitats si així ho determina l’expedient informatiu que s’ha obert a l’empresa de la recollida de la brossa i a l’hotel Las Vegas. El tinent d’Alcaldia Albert Torrent, responsable de Serveis Públics, ha dit que confia en l’efectivitat d’aquest procediment que, entre d’altres coses, ha de garantir la qualitat i l’exigència sobre un servei que és clau en termes mediambientals. Torrent ha afirmat amb rotunditat que s’està fent el control pertinent del servei.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el tinent d’Alcaldia no ha pogut precisar els terminis per disposar dels resultats de l’expedient informatiu que tot just s’ha ordenat obrir. En el marc de les actuacions previstes, es citarà a les dues parts –empresa concessionària i establiment hoteler– i es recolliran proves i testimonis que, segons Albert Torrent, permetran determinar si alguna va actuar de forma incorrecta.

Donarem garanties a totes les parts, però arribarem fins al fons de la qüestió. Hi ha suficients elements per treure informació, testimonis… Confio que esbrinarem de qui és la culpa. Serem molt contundents perquè estem convençuts que el futur del planeta passa per reduir la generació de residus i reciclar-ne el màxim possible.

El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics ha dit tenir constància que l’empresa concessionària recorre al camió de rebuig quan els treballadors detecten impropis als contenidors, és a dir, presència de residus que no es corresponen a la fracció. Amb tot, assenyala que hauria d’haver informat a l’Ajuntament d’aquesta incidència si, tal com assegura en el seu descàrrec, és una constant en el cas de Las Vegas.

L’empresa no hauria d’haver comunicat des d’un primer moment, no ho va fer i aquest és un motiu més que haurà d’aflorar en l’expedient. I ha esperar a què passi això per posar-ho en coneixement. És una qüestió més que també s’haurà d’esbrinar.

Torrent diu que aquest episodi no afecta la confiança que tenen amb l’empresa concessionària, que és la mateixa que s’encarrega de la neteja de l’espai públic. A finals del 2019 va rebre un toc d’atenció per l’alcaldessa, queixosa dels resultats del servei que estava prestant.

Amb tot, el Govern Municipal emplaça a la ciutadania a seguir mantenint el compromís amb la selecció dels residus i el reciclatge. I reitera que també des de l’administració es reforçarà el missatge.

Periòdicament es van fer campanyes i en teniem una preparada pe repartir 1.000 bosses de ràfia per fer la selectiva. Al final tot es basa en la bona voluntat de la gent i potser s’hauria de començar a sancionar, no només a empreses com és el cas que ens ocupa, sinó també a particulars.

L’ordenança municipal de Convivència i Via Pública estableix l’obligació dels particulars de separar les diferents fraccions de la brossa i dipositar-les en els contenidors específics. No està permès deixar-les fora, ni quan els contenidors estan plens, ni tampoc en un horari diferent a l’establert. L’incompliment d’aquests preceptes són constitutius d’una infracció lleu, que poden ser sancionades amb multes de fins a 750 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.