Tot a punt per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’Ajuntament Vell

Imatge d'arxiu.

El consistori també ha pres el compromís per fer el gir cap a les renovables i ha adjudicat recentment la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’Ajuntament Vell a través d’un programa de la Diputació de Barcelona i cofinançat pel programa europeu FEDER. S’instal·laran un total de 18 panells fotovoltaics que suposaran un estalvi del 26% de la despesa energètica de l’edifici, a més d’una reducció dràstica de les emissions contaminants de CO₂. Des del consistori es constata la bona experiència i resultats que s’estan obtenint a la comissaria de la Policia Local, és per això que també han anunciat que el Museu Arxiu serà el proper equipament municipal dotat amb aquesta font d’energia renovable.

Una vintena de panells fotovoltaics cobriran el teulat de l’Ajuntament Vell de Calella per generar electricitat a partir de la radiació solar. La nova instal·lació ha de permetre un estalvi del 26%, a més de la reducció dràstica de les emissions de C02. L’obra tindrà un cost d’11.023 euros finançat per la Diputació de Barcelona. El regidor de Sostenibilitat, Albert Torrent, també ha reconegut un endarreriment en tot el procés degut a la Covid.

Ens ha costat una mica amb la pandèmia, les subvencions costa sempre que arribin, però aquest projecte ha estat aturat un any i mig per la Covid. Ara començarem ja la instal·lació dels 18 panells i ens suposaran un estalvi de cinc tones de CO2.

Des del consistori es manté el compromís de la ciutat en la lluita contra el canvi climàtic. És per això que s’han adherit a la iniciativa de la Diputació de Barcelona amb la voluntat d’estendre la xarxa d’edificis municipals que disposen de fonts d’energia renovables. El proper edifici que comptarà amb aquesta instal·lació serà el Museu Arxiu, dins del mateix pla de l’ens supramunicipal.

La intenció, com ja vam fer amb la caserna de la Policia i ara amb l’Ajuntament Vell, és anar cap a les renovables. Ara també hem començat procés per instal·lar-ne a la teulada del Museu Arxiu. Hem tingut un rendiment molt bo a la comissaria i per això continuem amb l’expansió a diferents equipaments municipals.

Torrent també ha celebrat que cada vegada més particulars segueixin la petjada sostenible del consistori i apostin per les plaques fotovoltaiques. Durant aquest 2021 s’han duplicat les peticions a Calella, un fet que el regidor apunta que es deu a l’eliminació de l’impost del sol i a l’augment del preu de la llum.

Es deu a la conscienciació que té la gent amb el canvi climàtic. Avui en dia encara té uns costos d’amortització molt elevats, tot i l’estalvi. Per tant la gent ho fa més per no contaminar amb més emissions de CO2 i generar una energia totalment neta.

Es preveu que les obres d’instal·lació de les plaques solars a l’Ajuntament Vell comencin en breu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *