Últims dies per respondre l’enquesta ciutadana que ajudarà a definir les polítiques LGTBI de Calella

Acció de suport a la diversitat afectiva, sexual i de gènere a l’espai públic
Acció de suport a la diversitat afectiva, sexual i de gènere a l’espai públic

L’Àrea d’Igualtat i Drets Civils de l’Ajuntament de Calella vol recollir la percepció ciutadana sobre el grau de sensibilització envers el col·lectiu LGTBI per definir quines polítiques s’han de dur a terme en els pròxims anys. Ho fa a través d’una enquesta en línia que consta de 16 preguntes i a la que hi pot participar gent de totes les edats. La data límit és aquest dimecres 29 de desembre. Això permetrà disposar d’informació per a les següents fases del procés de creació i desenvolupament del Pla Local LGTBI que es vol tenir enllestit l’estiu del 2022.

A l’enquesta hi figuren preguntes sobre experiències o situacions lgtbifòbiques que s’hagin pogut patir en primera persona, demana valorar les accions que s’estan fent des de l’Ajuntament de Calella o quin és el grau de coneixement dels moviments de defensa del col·lectiu que hi ha a la ciutat.

Cindy Rando, regidora d’Igualtat i Drets Civils de l’Ajuntament de Calella:

Que tothom pugui opinar sobre el que s’està fent, què s’ha de millorar o com s’han d’enfocar els polítiques LGTBI a la ciutat. A més, hi ha un apartat en el qual també es poden fer suggeriments relacionats amb els ítems que hi ha al qüestionari.

La informació que es reculli servirà per a l’elaboració del Pla Local LGTBI al qual s’ha compromès l’Ajuntament de Calella per recollir per escrit la feina que s’està fent i com millorar-la. En el procés hi haurà una part de treball intern, tècnic i polític, que s’obrirà després amb persones, entitats i col·lectius locals amb l’ànim –segons ha dit Rando– que sigui el màxim de participat. La intenció és que s’enllesteixi l’estiu del 2022.

Volem tenir un pla realista que ens permeti dur a terme les polítiques LTGBI a la ciutat, que es pugui aplicar de la millor manera durant els pròxims 4 anys. Intentarem tenir-lo el més aviat possible, però no crec que es pugui retallar gaire en terminis. Calculo que de cara a l’estiu ja el tindrem.

Farà més d’un any es va crear el Consell Municipal de les Dones i LGTBI + amb el suport de totes les forces polítiques. A principis del 2021 es va constituir la primera entitat LGTBIQ amb l’objectiu de donar una major visibilitat al col·lectiu, reivindicar-ne els drets i ser un espai de trobada i suport mutu.

Podeu accedir a l’enquesta en línia clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *