S’executa el desallotjament del pis ocupat als Apartaments Codina


Enmig d’un ampli desplegament policial de Mossos i Policia Local, ahir a la tarda, al punt de les cinc, els ocupes del pis dels Apartaments Codina sortien de l’immoble només 24 hores després que la jutgessa d’Arenys de Mar dictés ordre de desallotjament “immediat”. Van marxar amb actitud desafiant, enduent-se les poques coses que van poder encabir dins d’una bossa d’esports i un carretó.

Darrera seu, i acompanyats per la policia local, van entrar-hi el propietari i el seu fill, de 84 i 53 anys respectivament, tots dos de nacionalitat francesa, per comprovar l’estat de l’immoble i canviar-ne el pany. Ells, al seu torn, estan pendents de judici acusats d’accedir a l’immoble per la força amb una pota de cabra i de coaccions. En el moment, quan se’ls va detenir, també se’ls van intervenir diverses armes blanques.

Ahir, del pis en van sortir dos homes, però el dia anterior eren quatre els que van presentar-se davant la jutgessa. A tres d’ells els va imposar una multa de 90 euros per un delicte lleu d’usurpació. A la sentència, considera provat que els tres condemnats van ocupar el pis sense el consentiment dels propietaris i que es van negar a marxar, tot i ser conscients que en volien fer ús. Afegeix que l’habitatge no era utilitzat com a segona residència perquè feia més de sis anys que els propietaris no el visitaven i perquè no tenia els serveis bàsics donats d’alta. En aquest punt, el propietari va explicar durant el judici ràpid que feia anys que no l’utilitzaven per, entre d’altres raons, les continues ocupacions.

Els fets que s’han succeït des de la setmana passada han crispat l’ambient en aquest barri de l’entrada de Calella, on es té constància de 4 habitatges ocupats, dels 600 que hi ha. Ahir l’alcalde es va reunir amb els veïns i davant d’ells va comprometre a reforçar-hi la presència policial i treballar perquè hi retorni la tranquil·litat.

El compromís principal és que reforçarem la presència policial a la zona, de fet ja hem començat, perquè els veïns se sentin tranquils a la casa seva.

Marc Buch també reivindica canvis legislatius que protegeixin la propietat privada i, en tot cas, que a partir d’ara s’hi actuï amb la mateixa rapidesa.

Aquestes lleis estan allunyades de les necessitats del dia a dia. Reclamar que es modifiquin perquè es pugui actuar davant les ocupacions. Ahir va passar un fet insòlit: la velocitat d’execució de la sentència, per la qual cosa trasllado el meu agraïment a la jutgessa per la seva eficiència. Si s’ha pogut aplicar en aquest cas, també en la resta? Esperem que la bona feina de la jutgessa sigui la línia d’actuació a partir d’ara.

L’alcalde va demanar als veïns que acudeixin directament a la Policia Local i no intentin fer justícia pel seu compte per evitar situacions rocambolesques com les que han marcat l’actualitat a Calella en els últims dies.

El que han de fer els veïns és trucar immediatament a la Policia Local, que respondrà com ho farà sempre, i que no es prenguin la justícia pel seu compte perquè es podrien reproduir situacions rocambolesques com les de l’altre dia.

Els veïns van exhibir ahir pancartes reivindicant el dret a la propietat privada. Avui es concentraran a la Plaça de l’Ajuntament a la mateixa hora en què hi ha convocat l’últim ple del curs polític.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *