[Vídeo][La Ciutat] Javier O’Farrill (Sindicat de Metges de Catalunya): “Volem tenir temps perquè el pacient ens expliqui que li passa”

És la petició que el President del sector d’atenció primària del Sindicat de Metges de Catalunya. O’ Farrill, metge de família a Blanes, afirma que s’ han creuat línies vermelles i que els facultatius estan saturats. Atenen els pacients com cal però és a costa de no descansar i allargar la seva jornada durant hores. La situació, afirmen, és insostenible i per això han convocat una vaga els propers dies 26, 27, 28, 29 i 30 de novembre.

El Sindicat de Metges reclama com a mínim un temps de 12 minuts per pacient i la recuperació de més 900 metges que s’ ha perdut des de 2010 per baixes, vacances i jubilacions sense cobrir.. A banda de reclamar mesures per poder atendre amb garanties els pacients, el Sindicat demana recuperar també el poder adquisitiu perdut els darrers anys.
Segons els representants sindicals, els metges dels CAP es consideren els grans discriminats en els comptes del departament de Salut, i assenyalen que l’atenció primària rep només el 16,9% del pressupost total, quan el 2010 era del 18,4%. Demanen que s’incrementi fins al 25%.
Exigeixen a més que el temps d’espera màxim per a una prova preferent sigui de 30 dies, mentre que per a proves ordinàries, sigui de màxim 90 dies. També incideixen en el fet que les Visites programades no es poden fer a més d’una persona a una mateixa hora i minut.
Un dels moments destacats de l’entrevista que Javier O’Farril i Esperança Almerich, delegada del Sindicat a Girona, han ofert avui al programa La Ciutat és quan han parlat de la manca de pediatres, un fet que s’ ha viscut els darrers temps al CAP de Calella. Segons els dos representants sindicals, no hi ha prou pediatres a Catalunya perquè les condicions que s’ofereixen a l’atenció primària per aquest tipus de especialitat no són bones i hores d’ara hi ha molts metges de família que estan fent aquesta tasca en molts Centres d’ Atenció Primària.
O’Farrill també ha explicat que el sindicat Metges de Catalunya ha convocat a la vaga de la xarxa concertada de salut amb el lema “Som metges, som sanitat i volem qualitat”. Coincidirà amb l’aturada dels facultatius dels CAPs de la xarxa pública i, en aquest cas sí, es fa extensiva als centres i dispositius de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. En concret, al CAP i a l’Hospital Sant Jaume de Calella. La vaga és en resposta al trencament de les negociacions del segon conveni col·lectiu.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat