Agents Rurals demana posar-se al dia en tasques de prevenció d’incendis

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Sobretot a les masies que estan aïllades i a les cases que tenen massa forestal a prop.

Joan Lluís Jara, Cap dels Agents Rurals del Maresme, ha recalcat al programa comarcal dels matins, Ona Maresme, la importància de mantenir la franja de seguretat de 25 metres entre les cases i la zona boscosa.

Al voltant ha d’haver una franja de 25m que estigui estesada i podada i, fins i tot, eliminar pins i arbres que puguin estar sobrant. Els 25m són fonamentals, és el perímetre de seguretat que pots tenir en una masia, que pots tenir en una instal·lació aïllada una granja on hi tens animals, les eines de treball del camp, perquè si no hi ha aquest escut que seria la franja de protecció no ens podem defensar, perquè els incendis s’estan tornant més voràgines i més forts i incontrolables.

Pel que fa al balanç d’aquesta campanya d’incendis forestals, Agents Rurals en fan una valoració positiva pel que fa a superfície cremada. De fet, aquest està sent l’estiu amb menys hectàrees cremades dels últims 30 anys. Al Maresme, fins a dia d’avui, s’ha cremat una hectàrea, tal i com ha explicat el Cap dels Agents Rurals del Maresme.

Són 9 incendis forestals en 0,9 hectàrees, no arriba a l’hectàrea, amb tres incendis més que són de zones adjacents però que no es consideren forestals perquè són sòls urbans. Seria mitja hectàrea més. És una dada molt minvada respecte deu anys enrere.

Malgrat que les dades són molt positives, des dels cossos d’extinció i prevenció d’incendis demanen no abaixar la guàrdia durant tot l’any, encara que no estiguem en temporada d’incendis, ja que segons els experts, els incendis seran cada vegada més devastadors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat