Augmenten en un 25% les sol·licituds de beques menjador a Calella

Prop de 500 famílies calellenques s’han acollit a l’ajuda que atorga el Consell Comarcal per fer front a les despeses del menjador escolar. Durant aquest curs escolar l’ens supramunicipal ha augmentat en un 60% les ajudes a les famílies maresmenques. En concret, 10.274 estudiants han demanat poder ser beneficiàries d’aquesta ajuda. El Consell Comarcal ja ha destinat més de 6MEUR en ajudes a les famílies i s’estima que s’arribarà als 6,5 MEUR quan es resolguin totes les peticions. Des del Consell Comarcal perceben aquest augment com un clar baròmetre dels efectes de la Covid sobre l’economia de les famílies.

Fins al moment s’han atorgat beques a 480 estudiants calellencs, de les 561 peticions inicials. Aquestes xifres es tradueixen en el fet que les sol·licituds de beques menjador per aquest curs 20/21 han crescut en gairebé un 25% amb relació a l’any passat.  Al conjunt de la comarca el curs passat es van atorgar ajuts per valor de 4 MEUR d’euros, i enguany, quan encara falten per resoldre sol·licituds, ja s’han superat els 6 MEUR. La previsió és que en les setmanes vinents s’arribarà als 6,5 MEUR. Ho ha detallat en declaracions a Ràdio Calella TV el conseller de Serveis a les Persones, Marc Bosch.

Hem incrementat en un 60% la dotació perquè ha augmentat notablement el nombre de sol·licituds, en el cas de Calella ha augmentat un 25% i a la comarca en un 8%. A Calella vam rebre 561 peticions de les quals s’han resolt 481 favorablement.

Aquest augment es deu als canvis que s’han fet des del departament d’Educació. Fins ara els ajuts cobrien només el 50% dels àpats dies lectius dels alumnes, aquest curs els ajuts s’han incrementat fins al 70%, el que cobreix la gratuïtat de 123 àpats.

El conseller de Serveis a les Persones ha apuntat aquest augment de la demanada com a un clar baròmetre de la situació econòmica que pateix la comarca, fortament castigada per la pandèmia de la Covid.

Aquest any amb la pandèmia i la crisi sanitària que ha derivat en una crisi econòmica molt forta, s’han incrementat notablement les sol·licituds. En desigualtat segons el municipi, però la tònica general ha estat l’increment de moltes famílies vulnerables que necessiten aquest ajut.

L’increment de peticions d’ajudes s’ha registrat en tots els municipis de la comarca a excepció de Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Montgat, Palafolls, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Teià, Sant Vicenç de Montalt i Vilassar de Dalt.

 

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *