Buch convoca el ple ordinari de febrer, que no inclou el projecte de pressupost per al 2022

L’Ajuntament Vell acollirà la sessió ordinària del Ple Municipal corresponent al mes de febrer, que l’alcalde accidental Marc Buch ha convocat per aquest dijous 3 de febrer. En l’ordre del dia oficial no hi consta el debat del pressupost del 2022 perquè, tal com va informar Ràdio Calella TV, el projecte es presentarà a finals de mes i en el marc d’una sessió extraordinària que, amb tota probabilitat, tindrà lloc el 24 de febrer. El Govern del PDeCAT-Junts per Calella i el PSC no podrà comptar amb el vot de Montserrat Candini, que es troba en situació de baixa mèdica i a qui la llei impedeix fer-ne la delegació.

Aprofitant la sessió ordinària de febrer, el Govern donarà compte del traspàs de les àrees de Cultura i Patrimoni Cultural, que ostentava Candini, al tinent d’Alcaldia Josep Torres. S’afegeixen a les carteres que lidera: Seguretat i Mobilitat i de Polítiques d’Habitatge. A més, Torres és el portaveu de l’executiu local.

El Síndic Municipal presentarà l’informe anual d’actuacions davant els partits polítics municipal. Serà l’últim del seu mandat perquè, tal com Pere Porti va anunciar a Ràdio Calella TV, aquest febrer renunciarà al càrrec amb la “tranquil·litat de la feina feta i d’haver assentat les bases del que ha de ser l’oficina de defensa dels drets dels ciutadans davant l’administració local”. Encara no s’ha obert el procés per elegir la persona que el rellevarà.

En l’àrea d’Economia Local, es proposa la resolució del conveni amb el Consell Comarcal del Maresme pel projecte de rutes turístiques pel patrimoni cultural que s’han dut a terme amb el finançament del programa europeu FEDER. Així mateix, els partits hauran de posicionar-se sobre la suspensió de plans urbanístics i llicències de reparcel·lació de terrenys, de reformes o enderrocaments d’edificis relacionats en la proposta 2022/137.

En l’apartat de mocions, CUP i Esquerra reclamen la restitució de la pancarta dels presos polítics a la façana de l’Ajuntament de Calella; i Calella en Comú, torna a presentar la proposta de mesures per a l’abordatge de la violència masclista.

La sessió plenària acabarà amb el torn obert de precs i preguntes dels partits de l’oposició i, després, de la ciutadania, que ho pot enviar per correu electrònic a l’adreça precsipreguntes@calella.cat.

Ràdio Calella TV retransmetrà en directe el Ple Municipal convocat per aquest dijous 3 de febrer, a les 18.30h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *