CeC apel·la al consens polític per afrontar la sortida de la crisi del coronavirus

Imatge d'arxiu

Els comuns insisteixen que cal iniciar la revisió del pressupost del 2020 per adaptar-lo a l’actual context d’emergència i conèixer amb quins recursos es comptarà per sortir de la crisi provocada pel coronavirus. En declaracions a Ràdio Calella TV, Sebastián Tejada, ha advertit que la primera resposta s’haurà de donar amb diners del propi Ajuntament perquè els ajuts i subvencions d’altres administracions trigaran a arribar.

Tejada exposa que cal posar realisme als comptes del consistori, actualitzant la previsió d’ingressos i despeses, i incloent les sobrevingudes pel coronavirus, per saber amb quins recursos propis es pot comptar per donar la resposta més immediata a l’emergència social i econòmica.

Tardaran en arribar i nosaltres estem en emergència des del primer dia. Coincidint amb aquell dia, havia de començat també l’activitat turística, el ressorgir de l’activitat comercial. Però això no passarà, i hem de disposar de recursos propis. I per saber amb què comptem, hem de reestructurar tot el pressupost.

El portaveu dels comuns explica que algunes partides d’ingressos –sobretot les vinculades a l’activitat econòmica- es quedaran per sota les previsions fetes; però que es poden derivar algunes despeses i inversions que no s’executaran a donar resposta a l’emergència.

A partir d’aquesta nova fotografia sobre l’estat financer de l’Ajuntament de Calella, exposa Tejada, es podrà abordar el “camí complicat de la reconstrucció”. Comparteix que l’anàlisi i el pla d’accions s’han de decidir en la comissió de treball proposada pel Govern Municipal, integrada per tots els grups municipals i les entitats socials i econòmiques de Calella. I diu que aquest pot ser un bon moment per iniciar el procés de transformació del model econòmic que sempre han reclamat des del seu partit.

Buscar noves activitats econòmiques, de més valor afegit, menys susceptibles d’afectació tan dràstica com tenim ara al sector hoteler i comercial.

Per Calella en Comú, caldria accelerar aquests treballs per poder arribar al pròxim Ple Municipal –possiblement durant el mes de maig- amb una proposta de consens.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.