ERC sol·licita entrar al Comitè de Crisi pel coronavirus

Primera reunió de portaveus presencial sobre la crisi del coronavirus
Primera reunió de portaveus presencial sobre la crisi del coronavirus

Xavier Ponsdomènech, cap de l’oposició a l’Ajuntament de Calella, ha demanat que tots els partits puguin assistir i participar a les reunions del comitè de crisi local creat per gestionar a nivell polític i tècnic la situació generada per la pandèmica del coronavirus. El republicà considera que l’entrada de l’oposició permetrà que es tingui una visió més àmplia de la realitat social i econòmica i, en conseqüència, aportar-hi solucions. La petició s’ha traslladat al Govern Municipal i ERC espera obtenir resposta en el decurs de la reunió de la Junta de Portaveus setmanal, convocada per demà Divendres Sant.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Ponsdomènch ha subratllat que la seva és una proposta feta per construir davant la crisi actual i futura, i en cap cas convertir el comitè en un espai per fer oposició política.

Buscar una visió més àmplia per al comitè de crisi, no per fer-hi oposició, sinó per sumar. Com que les prioritats canviaran i això obligarà a modificar el pressupost de dalt a baix, ens agradaria formar-ne part i participar en la pluja d’idees. Estar en primera línia des del primer dia.

ERC opina que cal entomar més aviat que tard la revisió de l’actual pressupost municipal per assegurar els diners que caldrà destinar a la reconstrucció social i econòmica de Calella un cop hagi passat l’actual situació d’emergència.

Aquesta és una ciutat de serveis, de turisme, i aixà obligarà a capgirar el pressupost, tornar-ne a parlar i ajustar les partides, perquè moltes d’elles han deixat de tenir el sentit de quan es van aprovar.

Una de les partides que els republicans posen sota la lupa és la despesa vinculada a la Volta Ciclista a Catalunya. Diu Ponsdomènech que des del Govern Municipal encara es valora la possibilitat que la prova es disputi aquest 2020. En declaracions a Ràdio Calella TV, el president de la Volta va apuntar que salta un any i l’edició del centenari es celebrarà el març del 2021.

La demanda creixent d’ajuts a entitats com Càritas Calella o la Creu Roja, la violència masclista en temps de confinament, o què passarà amb les activitats que organitza el teixit associatiu local, són altres dels assumptes que preocupen especialment a ERC. I els traslladaran a la reunió setmanal telemàtica que manté l’executiu local amb els portaveus dels Grups Municipals de l’oposició. Xavier Ponsdomènech explica que també es plantejarà la necessitat de reactivar l’activitat plenària.

En la primera junta de portaveus ja se’n va parlar. No es va poder fer el ple de març, fa dos divendres no sabíem fins quan s’allargaria l’estat d’alarma, però ara que sabem que fins a final d’abril segur, demà tornarem a treure el tema.

En la mateixa línia s’expressava ahir la portaveu de la CUP, que obria la possibilitat que les sessions es traslladin a un altre espai més ampli que permeti respectar la distància social de seguretat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat