La declaració de BCIL del jaciment del Roser va ser efectiva de forma automàtica

jaciment roser 4

No hi ha parèntesi d’espera entre l’acord plenari per declarar la protecció patrimonial del jaciment del Roser i la seva entrada en vigor. Així ho han confirmat des de l’Ajuntament de Calella, que expliquen que les declaracions executives com aquesta són d’aplicació automàtica. El Ple Municipal va aprovar atorgar la figura especial de protecció BCIL a les ruïnes romanes trobades al sector del Roser el passat 3 de juny i per unanimitat de totes les forces polítiques.

Consultades per Ràdio Calella TV, fonts de l’executiu local expliquen que l’aplicació de la figura de protecció patrimonial establerta pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya és efectiva des de principis de mes i, per tant, anterior a la concessió de la llicència d’obres per a l’execució del projecte d’implementació del supermercat Aldi a Calella. Ràdio Calella TV ha avançat aquest matí que el permís es va atorgar el passat 11 de juny.

El tràmit que s’ha iniciat és el de la inscripció del BCIL al catàleg patrimonial del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Calella en Comú i la CUP van presentar aquesta setmana una instància sol·licitat aturar qualsevol tramitació relativa al projecte fins a l’entrada en vigor del BCIL. Des dels partits han explicat a Ràdio Calella TV que van requerir informació al respecte i que no se’ls ha fet arribar.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *