L’Ajuntament elabora una guia verda per a l’organització d’actes i festes

Les entitats de Calella rebran una guia amb consells per estalviar residus i consum energètic a l’hora d’organitzar festes i activitats. És un document sintètic que detalla accions i mesures per minimitzar la petjada ecològica. S’ha publicat coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Triar espais que no impliquin desplaçaments – especialment de vehicles privats – i hores en què es pugui aprofitar la llum natural i no s’hagin d’encendre aires condicionats o calefaccions, en la mesura del possible; utilitzar materials reutilitzables i reciclables en gots i plats; optar per vegetació autòctona per fer les decoracions; i limitar la producció de materials i documentació. Són alguns dels consells que es recullen a la Guia de bones pràctiques ambientals per a festes majors, esdeveniments i actes que l’Ajuntament de Calella repartirà entre les entitats i organitzacions locals. Albert Torrent és el tinent d’Alcaldia de Sostenibilitat.

La primera premissa és no generar el residu i mirar de fer servir plats i gots reutilitzables, a més d’altres recomanacions com que les begudes siguin de gran format, no comprar ampolles individuals, etc. Tot això es recull a la guia de bones pràctiques.

Fins ara, a les entitats que demanaven ocupar espais públics per festes o revetlles se’ls traslladava la petició de mirar de reduir la generació de residus. La guia fa un pas més enllà i entra al detall de mesures i accions concretes per aconseguir-ho.

El tinent d’Alcaldia de Sostenibilitat ha explicat que la iniciativa vol recollir també les peticions que han fet Esquerra perquè es garanteixi la recollida selectiva en tots els actes públics i Calella en Comú sobre l’ús del Parc Dalmau i les deixalles de les festes infantils que s’hi celebren.

BOCK&ROLL OK 20221123

El porta-entrepans de la marca catalana Roll’Eat serveix també per embolicar les peces de fruita

El document es pot consultar al portal web de l’Ajuntament de Calella. S’ha publicat coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, en el marc de la qual s’han repartit 2.000 porta-entrepans reutilitzables entre escolars de P3 a sisè de primària de les quatre escoles de la ciutat. Torrent assegura que ha tingut una acollida magnífica i que procuraran ampliar-lo a la resta d’etapes educatives.

El pressupost no ens arribava per tot a l’alumnat de les escoles de Calella, però a la mínima que tinguem pressupost intentarem per fer-ho extensiu. Sabem que ha tingut molt bona acollida, que sempre són més complidors que la gent gran.

Aquest dissabte es farà un nou repartiment de bosses de malla entre la clientela del Mercat Municipal per evitar les de plàstic d’un sol ús.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *