Primeres denúncies per no portar la mascareta, la majoria a gent jove

L’Ajuntament de Calella ha donat per conclòs el període d’adaptació a la nova normativa anti-covid-19 en allò que fa referència a l’obligatorietat de l’ús de la mascareta, i ja s’han interposat les primeres denúncies. Un total de 10, segons ha confirmat el portaveu del Gonvern i responsable de Seguretat, i la majoria a gent jove. Josep Torres ha recordat que el combat de la pandèmia és una responsabilitat de tots. En les últimes hores s’ha informat que l’edat mitjana dels nous positius per Covid-19 ha baixat fins als 37 anys pels casos que s’estan produint entre els nois i noies, la majoria sense complicacions i asimptomàtics.

Fa 15 dies, una setmana després d’entrar en vigor l’obligació de l’ús de la mascareta en espais públics –oberts o tancats– i a l’aire lliure; la Policia Local encara no havia multat ningú per incomplir-la. Avui, ja s’han interposat 10 denúncies. Es dona per tancat el període d’adaptació a la nova normativa i el tinent d’Alcaldia de Seguretat anuncia contundència en un assumpte que pot posar en risc la salut de tothom.

Se n’han posat, sí. No gaires perquè fa poc que s’està fent de manera taxativa, però a l’entorn de 6 a 10 multes (…) Bàsicament a gent jove, que penso poden ser els menys conscienciats perquè hi ha la idea que a ells no els passarà res. Però es tracta que a ningú no li passi res.

Els infractors s’exposen a multes econòmiques que poden arribar als 100 euros.

En una entrevista a Ràdio Calella TV, el tinent d’Alcaldia Torres ha indicat que els bars i restaurants de la ciutat estan complint amb les noves mesures sanitàries a les zones de terrasses. Reconeix que hi pot haver controvèrsia quant a les distàncies, però que la normativa estableix que ha de ser de 2 metres entre taules.

La distància de seguretat es fixa entre taules, però les persones la reduïm, és veritat. Però normativament la distància entre taules ha de ser de 2 metres. En general, les taules estan ben col·locades, sí que hi ha casos (…) La Policia Local no ha actuat, però sí ho han fet els agents cívics.

El responsable de la Policia Local ha dit que s’han fet comprovacions específicament a la Plaça Vicenç Ferrer i que en aquest espai es respecta l’ocupació en el nombre de taules i cadires que es tenen atorgades.

Per reforçar les tasques d’informació i de vigilància, el consistori contractarà personal específic que vetllarà pel compliment de les mesures de seguretat en espais públics.

Es contractarà una persona que es dedicarà exclusivament a comprovar que tothom segueixi les mesures Covid-19, tant a les botigues, com a les terrasses, bars i restaurants, hotels… Una persona que estarà vinculada a la Policia Local i que es dedicarà exclusivament a fer aquesta feina.

La principal preocupació de l’executiu local es focalitza en els bars musicals, que poden obrir perquè tenen una llicència d’activitat diferent a les discoteques. Han de tancar a les 3 de la matinada i només poden posar música ambient. El passat cap de setmana es van fer inspeccions en dos locals en tenir constància de possibles infraccions, que poden acabar amb el tancament.

Es va fer una doble inspecció, de sanitat i policial, que ara passa a Territori i el tècnic d’activitats valorarà i farà un informe que pot acabar amb fins i tot la clausura del local, en funció de la gravetat. Ara, tal i com estableix el procediment, s’ha de donar l’oportunitat als propietaris dels bars musicals que es posin al dia. En una posterior inspecció, si no s’ha atès, possiblement acabaran tancats.

Durant la inspecció es va revisar el compliment de les mesures anti-covid-19 pel que fa aforaments i distàncies, i altres mesures d’higiene; però també qüestions administratives.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *