L’alcaldessa de Tordera anuncia accions polítiques per reactivar el perllongament de la C-32

Imatge d'arxiu de la Plataforma "Aturem la C-32", que va presentar denúncia per l'impacte mediambiental que suposaria la nova infraestructura. El litigi judicial es va acabar el 2022 amb una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

En una entrevista a LA CIUTAT, l’alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias, ha anunciat que a principis de l’any vinent emprendran accions polítiques amb els alcaldes de Blanes i Lloret de Mar per reactivar el projecte de perllongament de la C-32. Critica que Tordera ha estat convertit en un “cul d’ampolla” i que la pacificació de la N-II empitjoraria la circulació.

L’alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias, està determinada a emprendre accions polítiques per reactivar el projecte de perllongament de la C-32. En una entrevista a LA CIUTAT ha anunciat que a principis de l’any vinent, conjuntament amb els alcaldes de Blanes i Lloret de Mar, es demanarà a la Generalitat despertar el tema de l’allargament de la C-32.

El projecte va quedar arxivat a partir d’una denúncia de la plataforma “Aturem la C-32”. Després d’anys de batalla judicial, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar la raó als ecologistes que denunciaven l’impacte mediambiental que suposaria aquesta nova infraestructura. Megias ha assumit que els consta que la Generalitat de Catalunya no té intenció de recuperar el projecte, però, segons considera, és “absolutament necessari”:

Tordera és una de les 13 poblacions que superen el límit de litres d’aigua per habitant i dia en l’estat de preemergència que s’ha declarat per part de la Generalitat de Catalunya. Aquest darrer mes d’octubre s’han consumit 238 litres per habitant, mentre el límit anunciat aquest dimarts és de 210.

Fins al moment, Tordera també estava per sobre del límit, però no era tant exagerat, sinó que eren 8 litres de més. Ara el supera per 28 litres per habitant i dia. La sequera es fa present en la població amb més extensió del Maresme, que es veu afectada per les mesures de la sequera. Megias ha justificat les xifres del consum d’aigua explicant que les canonades de Tordera són antigues, per la qual cosa hi ha moltes fuites, i que baixar la pressió suposaria un problema per fer arribar l’aigua a les urbanitzacions:

Megias també va signar la carta dels alcaldes de l’Alt Maresme i la Selva Marítima en què demanaven a la Generalitat més efectius dels Mossos d’Esquadra a les seves poblacions. En el cas de Tordera, ha explicat que durant els mesos d’estiu no tenen un augment de població tan notori com a les ciutats de la costa, però l’extensió de la població dificulta la tasca a la Policia Local.

Entre altres qüestions, també veu necessària la presència de més efectius policials per fer front al problema de les ocupacions il·legals. Ha comentat que aquesta problemàtica ve de temps enrere, i que han estat molt pitjor, però el problema rau a tenir massa pisos buits. Uns habitatges que, ha assegurat, estan en mans de fons voltors i no formen part del mercat de lloguer, que a la població és escàs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *