L’ATC treballa per donar un impuls turístic a la ciutat dirigit a l’esport

L’Associació Turística de Calella (ATC) coincideix amb l’Ajuntament en plantejar Calella com a model de ciutat turística enfocada a l’esport. Els esdeveniments esportius que tenen lloc a Calella, entre ells la Volta i l’Ironman, tenen un gran impacte a nivell turístic a la nostra ciutat. La presidenta de l’ATC, Sònia Hernández, ha avançat que per les dates dels triatlons, tenen gairebé totes les habitacions ocupades. Admet, però, que preocupa el poc impacte econòmic que deixen els turistes.

Sònia Hernández ha explicat que es va presentar a Fitur un nou catàleg dedicat a l’esport que va tenir una gran acollida entre els visitants que es van acostar a l’stand de la nostra ciutat.

S’ha presentat un nou catàleg dedicat només a l’esport, que és un material que nosaltres demanàvem, crec que ha arribat el moment de poder-lo editar i treballar i nosaltres tenim moltes ganes de donar-li un impuls turístic dirigit a l’esport. També és veritat que hi ha una tendència a un turisme més sostenible, a fer vacances però també fent esport. Això és una tendència que cada vegada va més amunt. Per això, pensem que la nostra destinació que ja té unes proves esportives de renom internacional, esdeveniments com la Volta ciclista i com és l’Ironman, els dos Ironman que es porten a terme a Calella, són dates que ja estan tancades. O sigui, a les properes Ironman ja gairebé no hi ha disponibilitat per reservar.

La presidenta de l’ATC ha felicitat a l’alcaldessa, Montserrat Candini, per haver aconseguit que Calella hagi estat escollida primera Capital Catalana de l’Esport. Ha afirmat que l’ATC i l’Ajuntament comparteixen objectius i prioritats.

Fent balanç de la temporada passada, i posant la vista en la pròxima, Hernández ha admet que preocupa el poc impacte econòmic que deixen els turistes que, en general, es concreta només en l’allotjament.

Si que preocupa, perquè jo personalment també he pogut percebre que encara que hagis tingut una bona ocupació, perquè per exemple el mes d’agost ha sigut un mes bo, no com el 2017 però si que ha sigut bo, hem pogut remuntar, però si que es percep que el visitant que ve no gasta. […] És preocupant, perquè hi ha molta oferta complementària que va lligada a l’estada, llavors també s’espera que aquest tipus de complements en l’economia tingui un resultat positiu.

Hernández va substituir a Isabel Mallol al capdavant de l’ATC al mes de setembre. Ha reiterat la seva voluntat de continuar la tasca engegada per l’anterior presidenta.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Sònia Hernández, presidenta de l’ATC.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *