Les pel·lícules nominades als Premis Gaudí de cinema català es podran veure a Calella

La Sala Mozart és una de les 11 sales de cinema de Catalunya que projecten les quatre pel·lícules incloses dins el Cicle Gaudí que ofereix l’Acadèmia de Cinema de Catalunya.

logo_okL’objectiu és fer un circuit estable de cinema català amb la projecció de quatre títols que són candidates a millor pel·lícula als Premis Gaudí, amb la finalitat que els espectadors catalans hagin tingut la possibilitat de veure les pel·lícules abans que es faci la gala d’entrega dels guardons. Es dóna el cas que la majoria són films minoritaris i l’audiència no hi sol tenir un accés fàcil. Ho ha explicat Arcadi Salom, de la Sala Mozart de Calella: “El cicle de projeccions de pel·lícules candidates als Premis Gaudí ve del desconeixement d’aquestes pel·lícules durant els anys que han fet els premis perquè el públic no ha vist la majoria de títols. Llavors també es trobaven que les contractacions amb TV3 per donar la gala en directe tenien una audiència limitada perquè -al marge de la pròpia cerimònia- l’audiència desconeixia les pel·lícules“.

cartell_rei_bornicartell_cerca_casa2cartell_propera_pellEs projectarà una pel·lícula cada mes, entre setembre i desembre. La primera serà el 15 de setembre a les 9 del vespre, i serà la pel·lícula «El Rei borni», que explica la història d’un policia antiavalots que ha rebentat l’ull d’un manifestant amb una pilota de goma. La casualitat provoca que aquest manifestant, l’Ignasi, es presenti una nit a casa seva. Tot plegat és una comèdia àcida i molt negra.

La següent pel·lícula serà «Cerca de tu casa» el 27 d’octubre a les nou del vespre. El 17 de novembre s’emetrà «La propera pell» i tancarà el cicle el film «100 metros» el dia 15 de desembre, una pel·lícula amb escenes rodades a Calella. Arcadi Salom: “Durant una projecció al mes es mostraran -no els títols anteriors perquè s’entén que ja han passat per TV3 o altres mitjans, en DVD o s’han regalat en diaris- les projeccions que, en teoria, han d’optar als Premis. Per això el cicle comença al setembre perquè els premis es donen a finals de gener. En principi, una projecció per mes, que serà en dijous, 11 sales exhibiran aquest títol. Això voldrà dir que podran fer una mica de publicitat prèvia. Entenen que serà una aproximació al gran públic de les pel·lícules que optaran a premis“.

cartell_100metresPel que fa a l’última projecció del cicle, «100 metros», Arcadi Salom ha dit que hi ha possibilitats que es pugui veure la pel·lícula a la nostra ciutat quan s’estreni comercialment a tot el país, de manera independent i prèvia a aquest cicle de cinema. Ho ha explicat Arcadi Salom: “Hi ha un interès per part de la productora, i em consta perquè he parlat amb ells directament, i em van comentar -i que això serveixi per la ciutat en si- del tracte que havien rebut des de l’Ajuntament i la pròpia població. Per tant sí que és la idea, però aquesta pel·lícula ja entra dins la xarxa comercial i s’estrenarà a tota Espanya i haurà de tenir un tractament diferent als Premis Gaudí, que és una cosa més cultural. Però en principi hi ha la idea de fer-la i la predisposició de la productora. Quan hi hagi l’estrena de la pel·lícula s’haurà de perfilar com i de quina forma“.

L’entrada general al cicle de cinema Gaudí són 4 euros i mig, amb el carnet jove val 3€, i els socis del Club La Vanguardia tenen un 2×1 en la seva entrada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *