Pas de vianants tancat per risc de despreniments

Mentre no s’executin els treballs per assegurar la paret i hi hagi risc de despreniments, es mantindrà tancat el camí de vianants de la banda nord de la carretera N-II que hi ha a tocar de l’Hotel Las Vegas i connecta la zona turística nord (Avinguda Vallderoure) amb els Apartaments Codina sense haver de creuar la carretera. Ara, tothom ha d’usar el pas regulat amb semàfor que porta al lateral de la Creu Groga. L’alcalde Marc Buch va explicar dimarts en el live a Instagram que s’està pendent de la intervenció que ha de fer el Departament de Carreteres de la Generalitat.

El compromís per part de l’administració catalana és executar els treballs d’estabilització del talús abans del 2026. Així ho va explicar l’alcalde Marc Buch, aquest dimarts:

El tenim tancat, hi ha un cartell que indica que no s’hi permet el pas, perquè el talús és perillós i s’ha d’estabilitzar. La Generalitat de Catalunya ho havia de fer quan es va actuar al Far però van acabar el pressupost que teníen. Ara hi ha el compromís d’executar-ho abans del 2026. El tenim tancat per seguretat. Les persones que passen per allà estan fent una imprudència, no compleixen amb la normativa.

L’abril del 2022, es va produir una important esllavissada a la corba del Far. Van desprendre’s trossos de roca que van arribar a trencar la malla d’acer que cobria el talús i van anar a parar a la carretera. Era de matinada però en aquell moment precís hi va passar un turisme. L’ocupant no va patir ferides i va avisar immediatament a la Policia Local, que va tallar el trànsit. Les afectacions de trànsit es van allargar aproximadament una setmana fins que es van poder reobrir els dos carrils amb plena seguretat.

A tot això, l’alcalde va assegurar dimarts que es fan controls periòdics de l’estat dels arbres de la via pública. La pregunta arriba després de la caiguda d’un exemplar a la Plaça de l’Església, a principis de setembre.

Constantment es revisen. Tenim una persona contractada que revisa mensualment totes les palmeres de Calella i la brigada de parcs i jardins hi està sempre a sobre per verificar que no hi ha perill. Sempre hi ha la possibilitat que algun caigui per factors que no es poden observar de forma externa, per exemple si hi hagués una podridura interna. Però sempre es supervisen.

El dimecres 29 de novembre és produirà la data de la visita a Calella del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que presidirà la junta de seguretat local a la que hi assisteixen tots els cossos i institucions que actuen a la ciutat. L’alcalde va exposar que s’aprofitarà per reclamar-li més efectius de Mossos d’Esquadra i la necessitat de reformar el Codi Penal per combatre una multireincidència que, tant ell com el tinent d’Alcaldia Soufian Laroussi, expliquen que pateix molt directament la ciutat en situacions d’ocupacions conflictives o delinqüència al carrer.

De fet, la seguretat va ser un dels temes que més va sortir en el live a través de les xarxes socials. Una de les comunicacions li arribava del perfil de la discoteca Phoenix que l’interpel·lava sobre un canvi normatiu que ajudi a acabar amb l’incivisme. La resposta de l’alcalde va ser contundent.

L’agost del 2022, Buch va signar un decret d’alcaldia per limitar l’horari d’obertura del local d’oci pels problemes de convivència veïnal que generava l’activitat. Mesos després, quedaria sense efecte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *